Deși are 18 recorduri mondiale la activ, întotătoarea de 99 de ani spune că vrea și mai multe medalii. Nu-mi pasă de vârsta mea. Nu mă simt de 99 de ani, ci în continuare viața mi se pare fumoasă și plină de provocări, a spus înotătoarea.
Antrenorul de înot al acesteia o laudă și spune că este genul care pur și simplu nu vrea să se dea bătut și este determinată să câștige cât mai multe medalii de aur și să stabilească în continuare recorduri.  
În Japonia, un sfert din populație are 65 de ani sau mai mult, potrivit cifrelor oficiale publicate în septembrie. Se estimează că în țară sunt 54.000 de centenari, o creștere cu 6% față de 2012. Speranța de viață este de 84 de ani, iar rata natalității este printre cele mai mici din lume. Producătorii se așteaptă ca în 2020 vânzările la scutecele pentru adulți să le depășească pe cele pentru copii.
Cu toate acestea nu toate persoanele în vârstă stau la penie. Unul din cinci pensionari continuă să lucreze, fiind proporția cea mai ridicată în rândul seniorilor din toate țările dezvoltate. Necesitățile financiare și plictiseala sunt principalele motive care îi aduc pe bătrânii Japoniei la muncă.
Țara are și o echipă de majorete numită Pom Pom Bunici a căror medie de vârstă e de 67 de ani.