Evenimentul Zilei > Actualitate > Șumudică, inamicul public din fotbalul românesc
Șumudică, inamicul public din fotbalul românesc

Șumudică, inamicul public din fotbalul românesc

Antrenorul Astrei se pregătește să devină campion, dar și-a atras antipatia multor oameni din fotbal, după ce a aruncat cu vorbe grele către rivali și a adresat gesturi obscene și fanilor din Târgu Mureș

Astra Giurgiu este la un pas de a intra în istoria fotbalului românesc. „Alb-negrii” au câștigat partida cu ASA Târgu Mureș (scor 4-1) și mai au nevoie de un singur punct pentru a deveni, în premieră, campionii României.

Cu două runde înainte de finalul playoff- ului, giurgiuvenii au șase puncte avans față de Steaua și mai au de jucat, acasă, cu Dinamo, și în deplasare, cu Pandurii. Problema titlului se poate rezolva chiar de duminică, dacă steliștii nu câștigă, pe „Arena Națională”, în fața echipei din Târgu Jiu. Dacă o vor face, atunci Astrei îi este suficient un egal cu Dinamo, pentru a desface șampania.


FOTO: Gigi Becali s-a săturat de glumele lui Șumudică FOTO: LIBERTATEA„Am vorbit cu doctorul, am cerut pentru tot satul”

Însă, performanța clubului patronat de Ioan Niculae este pusă în umbră de comportamentul lui Marius Șumudică. Antrenorul a reușit să enerveze pe toată lumea, din cauza declarațiilor arogante, dar și a gesturilor obscene ce au devenit o obișnuință. „Șumi” a intrat în gura suporterilor echipei ASA Târgu Mureș, după ce le-a arătat degetul mijlociu, așa cum procedase și la întâlnirea cu Steaua. La conferința de presă, tehnicianul a trimis „săgeți” către steliști, pe care i-a acuzat că folosesc substanțe interzise: „Am venit să vă arăt medicamentul. Folosiți Anticârcel, mama a săpat grădina în două zile cu el. Am vorbit cu doctorul, am cerut pentru tot satul. Nu mai avem niciun cârcel. Noi nu avem probleme cu tot felul de substanțe”.


Dacă Steaua nu câștigă meciul de duminică, împotriva Pandurilor, Astra Giurgiu va deveni campioană


Apoi, Șumudică le-a dat o replică tăioasă lui Gică Hagi și Helmuth Duckadam: „Eu nu înțeleg ce vrea să zică uneori. E un monument al fotbalului, dar ca antrenor, săracul, de câte ori am jucat… Vreau să îi spun de pe acum și acestui simbol FCSB-ist, Helmuth Duckadam: Steaua nu a pierdut campionatul, Astra l-a câștigat pentru că a condus încă din tur.”

Ironii din seria BD

Răspuns a primit și Mihai Stoica, după ce directorul sportiv al Stelei acuzase că Ivan Gonzalez, jucătorul ASAului, s-a străduit să comită un penalty.

„Meme Stoica este prea mare pentru noi și pentru fotbalul romanesc, ca să îi răspund și eu. Îi aduc aminte de un simplu refren celebru din BD: Făte om, fă-te om, alungă gândul necurat”, a spus „Șumi”. Enervat de logoreea antrenorului, Gigi Becali a trasat linia: „Îl rog să nu-mi mai pronunțe numele. Eu am greșit, pentru că i-am permis să vorbească despre mine.”