Summer Well, un festival ca la Glastonbury

Summer Well, un festival ca la Glastonbury

Prima zi a festivalului a însemnat pentru cei prezenţi şi prima întâlnire cu mocirla de pe domeniul Ştirbey după o zi de ploaie torenţială. Trupele care au urcat pe scenă au reuşit însă să îi facă pe oameni să uite de toate inconvenientele.

Pe scena festivalului Summer Well, aflat deja la a doua ediţie, au cântat ieri Citizens!, Wolf Gang, The Asteroids Galaxy Tour, Patrick Wolf şi Hurts, ultimii deja la al doilea concert în ţara noastră. Ziua, în mare parte întunecată, a fost cu siguranţă animată încă de la primele trupe care au început spectacolul de la ora 17.00. Cele mai aşteptate momente au fost însă Patrick Wolf şi Hurts şi asta s-a văzut şi după cum fanii s-au înghesuit în faţa scenei încă dinaintea concertelor.

Dacă The Asteroids Galaxy Tour au reuşit să facă oamenii să danseze cu piesa lor "The Golden Age", împrumutată şi unei reclame, Patrick Wolf, o apariţie excentrică şi energică, a creat un val de simpatie în public mai ales când a întrebat dacă poate participa la Eurovision pentru ţara noastră. "Am visat de când eram copil să vin în România. Dacă mor azi, mor fericit", a mai spus Wolf chiar de la începutul concertului său care a încălzit perfect atmosfera pentru Hurts. Mai mult, cântăreţul a mulţumit şi casei de modă din România care i-a realizat multe piese de vestimentaţie, Rozalb de Mura. Hurts, din nou în România

După un concert de club, Hurts a revenit de data aceasta într-un cu totul alt gen de show. La fel de spectaculoasă, formaţia nu a ratat nici unul dintre hituri şi chiar a cântat şi o nouă piesă, "Under the Bridge". Fără prea multe comentarii, cei doi membri ai formaţiei, alături de trupă, au trecut prin albumul lor "Happiness", cântând "Blood, Tears & Gold", "Evelyn", "Unspoken", chiar şi "Sunday", piesă al cărui videoclip a fost filmat în ţara noastră.       După ce Hurts a încheiat cu "Stay" - piesă al cărei refren a fost cântat mai mult de public - şi cu "Better than Love" - la bis -, domeniul Ştirbey aducea mai mult cu o mlaştină decât cu pajiştea verde ce apare atât de des în reclamele de promovare. Fanii, mulţi dotaţi cu cizme de cauciuc până la genunchi, au păşit cu grijă spre ieşire printre bălţi şi noroi, într-un peisaj ce amintea, exagerând puţin, de imaginile deja cunoscute de la festivalul din Marea Britanie, Glastonbury, care s-a lovit acum un an de aceeaşi problemă. Citiţi şi:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Legendarii The Stone Roses, la festivalul Summer Well
  • The Stone Roses concertează la festivalul Summer Well