Evenimentul Zilei > Actualitate > Suferința Elenei Udrea este nemărginită după pierderea unuia dintre gemeni
Suferința Elenei Udrea este nemărginită după pierderea unuia dintre gemeni

Suferința Elenei Udrea este nemărginită după pierderea unuia dintre gemeni

S-a visat mereu mamă și dorința i s-a împlinit abia la 44 de ani, când, cu ajutorul unor specialiști în fertilizare, Elena Udrea a rămas însărcinată cu gemeni. Cu multă mândrie, fostul ministru al turismului anunța că va aduce pe lume doi băieți. Din păcate, unul dintre ei nu a supraviețuit.

În sarcinile gemelare complicațiile ce pot apărea sunt numeroase, principala fiind imposibilitatea nașterii la termen.

De asemenea, nu de puține ori unul dintre feți nu supraviețuiește pe perioada sarcinii. În general, acest lucru se întâmplă în primul trimestru sau la începutul celui de-al doilea, ne explică medicii. Iar atunci când sarcina depășește luna a 4-a, un astfel de eveniment dramatic pune atât viața mamei în pericol cât și a celuilalt geamăn. De aceea, medicii intervin de urgență printr-o metodă chirurgicală asemănătoare unui chiuretaj.

Asociația psihologilor din SUA a publicat numeroase studii despre situația în care unul din tre feți, în cazul sarcinilor gemelare, se „reabsoarbe ” sau își pierde viața din cauza unor malformații sau a lipsei spațiului de dezvoltare. Specialiștii susțin că deși rămâne fericirea de a deveni mamă, moartea unuia dintre copii încă din viața intrauterină marchează profund și are consecințe grave asupra psihicului femeii.

Mamele care trec prin astfel de experiențe devin exagerat de protectoare cu copilul supraviețuitor, devin ipohondre și ajung să aibă numeroase căderi nervoase. „Au mare nevoie de sprijinul celor apropiați, dar în special de ajutorul unui terapeut”, spun aceștia.

Există risc și pentru al doilea făt!

Elena Udrea este monitorizată de medic din două în două zile, într-un spital din Costa Rica, după ce a pierdut unul din gemeni, avocatul acesteia, Alexandru Chiciu, precizând, pentru MEDIAFAX, că ultima evaluare a fostului ministru a arătat că există risc şi pentru cel de-al doilea făt.

„Pe 22 februarie, lucrurile erau în ordine. Pe 24 februarie a avut loc o sângerare puternică şi a fost dusa la spital la ora 2 noaptea – este ziua pierderii unuia dintre copii. Din 24 februarie până în prezent este monitorizată din două în două zile. (…) Ultima evaluare pe care eu o am la mine este din 13 martie 2018, care precizează că există şi risc pentru cel de-al doilea copil”, a precizat avocatul Alexandru Chiciu.

 

Între timp, fostul soț a devenit din nou tată

Dorin Cocoș, afaceristul cu care a fost căsătorită Elena Udrea, a devenit tată pentru a doua oară. Iubita lui, Raluca Miu, a născut un băiețel, miercuri, 28 martie. Fostul soţ al Elenei Udrea şi Raluca Miu au o relaţie de mai bine de un an şi jumătate.