Evenimentul Zilei > International > Suedia sub TEROARE: 80% dintre poliţişti vor să-şi schimbe meseria de FRICA imigranţilor
Suedia sub TEROARE: 80% dintre poliţişti vor să-şi schimbe meseria de FRICA imigranţilor

Suedia sub TEROARE: 80% dintre poliţişti vor să-şi schimbe meseria de FRICA imigranţilor

Un raport confidenţial al guvernului arată că 80% dintre poliţiştii din Suedia au de gând să renunţe la slujbe din cauza exploziei de violenţe cu care se confruntă zilnic din partea imigranţilor musulmani.

În ciuda faptului că presa suedeză face totul pentru a ascunde terifianta realitate cotidiană, paharul s-a umplut: criminalitatea a explodat, agresiunile sexuale înregistrate în timpul festivaluri muzicale au atins cifre dramatice şi, nu în ultimul rând, atacurile cu grenadă, ultima provocare pentru care poliţia din Suedia nu este nici obişnuită, nici pregătită să-i facă faţă.

Potrivit canalului norvegian de televiziune NRK, raportul confidenţial mai face o dezvăluire teribilă: în medie, trei ofiţeri de poliţie demisionează zilnic, iar motivul cel mai des invocat este că nu sunt suficient sprijiniţi de guvern, care nu le furnizează mijlocele necesare pentru a lupta cu epidemia de criminalitate.

 La NRK, sergentul de poliţie Peter Larsson a declarat că poliţiştii suedezi se confruntă în fiecare zi cu provocări majore:

„Trecem printr-o criză majoră. Mulţi din colegii noştri au hotărât să plece. Nu putem să anchetăm infracţiunile, nu avem timp nici măcar să ne deplasăm la faţa locului, atunci când suntem sesizaţi de victime. Rezultatul este că mulţi colegi îşi caută altceva de muncă.”

Iar Larsson a adăugat:

„Violenţele împotriva poliţiei, a echipajelor de salvare ale Crucii Roşii şi ale pompierilor s-au agravat. Aruncă în noi cu pietre, dau foc şi sunt foarte violenţi. Iar situaţia este mai gravă ca niciodată.”


Tina Svensson, o locuitoare din Göteborg, a mărturisit şi ea că criminalitatea a atins cote inimaginabile şi că poliţia nici măcar nu mai ajunge la faţa locului faptelor.

Vorbind pentru presa norvegiană (presa suedeză interzice orice critică la adresa imigranţilor), femeia a evocat un incident la care a asistat:

„Doi tipi au tras unul asupra celuilalt cu arme automate. Nu este exact lucrul la care te aştepţi, când ieşi să-ţi plimbi căţelul.”

Svensson a mai declarat că oamenii nu mai vor să calce prin cartierul ei şi că zone întregi unde legea nu mai poate fi aplicată există la perferiile marilor oraşe, precum Stockholm sau Göteborg, unde există o mare concentrare de imigranţi musulmani.

Rinkeby, o periferie a Stockholmului, a devenit cunoscută pentru că ziariştii care au curajul să calce acolo sunt bătuţi.

Potrivit poliţiei, există 14 zone în care nu se poate deplasa decât dotate cu armament greu şi vehicule blindate.

Însă guvernul suedez continuă să nege realitatea şi afirmă că utilizarea cuvântului „criză” pentru situaţia din poliţie este exagerată şi a promis că va angaja mai mulţi poliţişti.

Totuşi, sergentul Larsson a declarat că guvernul muşamalizează sau minimalizează crimele imigranţilor musulmani şi că încă o dată refuză să accepte care este cauza problemelor:

„Dacă nu iau decizia de a se ocupa în mod deschis de problemă, totul se va solda cu un dezastru.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: