„SUA intenționează să ia măsuri mai dure, măsuri de combatere a corupţiei. De aceea, peste puţin vom da publicităţii numele primului bulgar căruia îi va fi impusă interdicţia de a intra în SUA din cauza corupţiei. Există o dispoziție concretă în Legea Congresului care dă dreptul secretarului de stat al SUA să dea nume de funcționari implicați în practici de corupţie. La o lună după ce am spus că vom face acest lucru, noi vom anunța într-adevăr un nume. Facem asta pentru că credem că este important să lucrăm împreună în combaterea corupţiei şi atunci când putem să ne facem treaba o facem.

Acesta va fi doar primul nume, dar vor fi și altele mai târziu. Vom analiza apoi oportunitatea aplicării Legii globale „Magnitski” și a altor măsuri dure. Nu tratăm această problemă superficial. Pentru a numi o anumită persoană, trebuie să avem dovezi. Acest prim caz este foarte clar, așa că am decis să acționăm rapid. Și asta se va întâmpla peste câteva zile”, a declarat Herro Mustafa.

Încă din 29 noiembrie anul trecut, ea a anunțat că SUA nu vor permite ca funcționarii publici bulgari corupți și membrii familiei lor să intre pe teritoriul american. Atunci, Herro Mustafa a anunțat într-un text direct că SUA vor folosi „instrumente cu dinții” pentru a ajuta la combaterea corupției și a statului de drept din Bulgaria. O măsură este refuzul de a se elibera vize funcționarilor publici corupți și membrilor familiilor acestora. „Astfel de măsuri serioase vor fi în beneficiul Bulgariei pe termen lung, întrucât respectarea strictă a statului de drept este legată în mod direct de prosperitatea politică și economică a Bulgariei”, a spus ea.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Te-ar putea interesa și: