Evenimentul Zilei > International > SUA vor abandona POLITICA EȘUATĂ și avertizează COREEA de NORD că nu vor ezita să acționeze, la fel ca în SIRIA și AFGANISTAN
SUA vor abandona POLITICA EȘUATĂ și avertizează COREEA de NORD că nu vor ezita să acționeze, la fel ca în SIRIA și AFGANISTAN

SUA vor abandona POLITICA EȘUATĂ și avertizează COREEA de NORD că nu vor ezita să acționeze, la fel ca în SIRIA și AFGANISTAN

Aflat la doar 200 de metri distanță de soldații nord-coreeni, mai exact în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei, vicepreședintele american Mike Pence a declarat, într-un interviu acordat CNN, că Phenianul ar trebui să înțeleagă că abordarea administrației Trump față de situația din zonă va fi diferită, comparativ cu cea a foștilor președinți americani.

„Vom abandona politica eșuată a răbdării strategice. Dar ne vom dubla eforturile de a face presiuni diplomatice și economice asupra Coreei de Nord. Sperăm că putem rezolva această problemă în mod pașnic”, a spus Pence. 

Pentru a duce la îndeplinire această nouă strategie, administrația de la Washington se bazează în mare parte pe China, o țară pe care Trump a atacat-o de-a lungul întregii sale campanii electorale, dar apoi s-a oprit, când a realizat că o prioritate importantă pentru SUA este Coreea de Nord și pentru asta are nevoie de ajutorul Chinei, conform CNN. 

„Știu că președintele a fost încurajat de discuțiile cu președintele chinez Xi Jinping. Am văzut că deja China a început să ia măsuri pentru a crea presiune asupra Coreei de Nord, dar este nevoie de mai mult”, a spus Pence. 

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Lu Kang, a spus, azi, că răspunderea este pe umerii tuturor părților – inclusiv SUA și China – pentru a se ajunge la o soluție pașnică. „Rezolvarea acestei problemel cere ca toate părțile importante implicate, în special cele care au o responsabilitate majoră și joacă un rol cheie, să lucreze în aceeași direcție și să facă un efort comun”, a spus el.

Unele estimări recente arată că Phenianul ar putea avea capacitatea de a lansa o rachetă care ar putea atinge Statele Unite, până în anul 2020. Întrebat despre asta, Pence a replicat: „Știu că președintele SUA nu are o prioritate mai mare decât siguranța și securitatea americanilor. Prezența forțelor americane aici, în Coreea de Sud, reprezintă un angajament pe termen lung pentru regiunea Asia Pacific. Iar asigurarea securității SUA va fi o prioritate pentru această administrație”. 

„Vrem să fie clar: sperăm și ne rugăm să punem împreună resursele noastre, ale națiunilor din regiunea Asia Pacific, nu doar Coreea de Sud, Japonia, alți aliați, ci și China, să aducă noi presiuni asupra Coreei de Nord”, a explicat oficialul american. 

Pence se află în prima oprire din turneul său asiatic în care vrea să arate aliații Americii, și să amintească inamicilor, că administrația Trump nu va întoarce spatele acestei regiuni extrem de volatile. „Doar în ultimele două săptămâni, lumea a fost martora puterii și hotărârii noului nostru președinte, în acțiunile din Siria și Afganistan”, a spus Pence. „Coreea de Nord ar face bine să nu ne pună la încercare determinarea noastră sau rezistența forțelor armate ale SUA, în această regiune”, a mai spus vicepreședintele american.  

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: