Victima, Darsh Patel, în vârstă de 22 de ani, făcea parte dintr-un grup de cinci persoane, care se plimbau, duminică după-amiază, prin rezervaţia Apshawa, aproape de West Milford, la circa 65 de kilometri nord-vest de New York.

Cei cinci au întâlnit un urs brun, care i-a urmărit. Ei s-au speriat şi au luat-o la goană. În confuzia creată, grupul s-a împrăştiat.

Patru dintre membrii grupului s-au reîntâlnit ulterior şi au început să-l caute pe al cincilea, apoi au dat alarma. După două ore, trupul neînsufleţit al lui Darsh Patel a fost găsit de echipele de salvare, scrie Agerpres.

„Elementele de la faţa locului au arătat că victima fusese atacată de un urs”, a precizat poliţia, potrivit căreia un urs se afla la faţa locului şi a fost eutanasiat imediat.

Acest tip de incident este extrem de rar şi ar putea fi chiar fără precedent în New Jersey. „Verificăm în prezent în arhivele noastre”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului de protecţia mediului din New Jersey, contactat telefonic.

Potrivit acestuia, populaţia de urşi bruni, stabilizată în ultimii ani, numără între 2.800 şi 3.000 de animale în sectorul de nord-vest al statului New Jersey.