Cotidianul The Jerusalem Post anunță că Pentagonul așteaptă aprobarea Congresului SUA pentru a achiziţiona de urgență armament în valoare de 6,9 milioane de dolari.  Armata americană este interesată de dronele tactice antistructură / antiblindaj fabricate de compania israeliană UVision.

Încă de anul trecut, Direcţia pentru Capabilităţi Rapide a Forţelor Navale americane a cerut informaţii despre sistemele – organice pentru atacuri de precizie – care pot acţiona pe distanţe de 40-60 de kilometri, cu posibilitatea de utilizare asupra ţintelor staţionare, mobile, terestre sau maritime, în toate mediile operaţionale.

Drept urmare, compania UVision a propus americanilor achiziționarea de drone de tip Hero-120, cu o greutate de 12,5 kilograme, prezentată ca fiind „ideală pentru misiuni antitanc”.

Drona Hero-120 poate transporta un ogiv de până la 3,5 kilograme şi are o autonomie de zbor de 60 de minute. Aparatul de zbor poate fi lansat de pe platforme reutilizabile terestre, navale sau aeriene şi poate distruge ţinte aflate pe o rază de 40 de kilometri de locul lansării. Dronele se transformă în proiectil, fiind autodestructibile prin atingerea ţintei.

Dronele de tip Hero-120 pot atinge altitudinea de 450 de metri, sunt echipate cu sisteme de navigaţie GPS/INS, cu sisteme electro-optice / infraroşii de recunoaştere şi au viteza maximă de lovire a ţintei de 185 de km/h.

Te-ar putea interesa și: