Evenimentul Zilei > International > SUA. Prima înfrângere a unui Kennedy în alegerile primare
SUA. Prima înfrângere a unui Kennedy în alegerile primare

SUA. Prima înfrângere a unui Kennedy în alegerile primare

Familia Kennedy nu a pierdut niciodată alegeri în Massachusetts din 1947, dar nepotul lui JFK a eșuat, marți, împotriva lui Edward Markey.

Joseph Kennedy III, nepotul președintelui John F. Kennedy, și-a recunoscut marți seară înfrângerea sa în alegerile primare din Partidul Democrat pentru un post de senator al acestui stat din Noua Anglie, compromitând viitorul celei mai faimoase dinastii politice americane.

Joseph Kennedy, în vârstă de 39 de ani, a recunoscut înfrângerea, a spus unul din purtătorii săi de cuvânt, citat de Boston Globe.

Conform rezultatelor parțiale care acoperă aproximativ 43% din voturile numărate, el a pierdut la o diferență de zece procente în fața senatorului Edward Markey, în vârstă de 74 de ani.

Acest rezultat, pe care îl anticipaseră ultimele sondaje, este amar pentru Joseph Kennedy, care în 2019 a fost considerat o stea în ascensiune a Partidului Democrat. Și inițial părea că are suficiente atuuri ca să-l detroneze pe Edward Markey, ales în Congres de 44 de ani, inclusiv șapte ani  în Senat.

Ales în Camera Reprezentanților în 2012, Joseph Kennedy al III-lea  s-a prezentat  ca fiind mai aproape  de familiile modeste și de minorități decât rivalul său septuagenar.

Susținut de congresmana democrată Nancy Pelosi, atacurile lui Joseph la adresa lui Markey nu l-au afectat serios pe acesta din urmă, mai ales că pozițiile celor doi păreau foarte apropiate.

Markey nu era unul dintre acei democrați ai „establishmentului”, îngrijorat de ascensiunea aripii stângi a Partidului Democrat, întruchipată de reprezentanta din New York Alexandria Ocasio-Cortez.

După ce John Fitzgerald Kennedy a fost ales membru al Congresului în 1946, fiecare generaţie de politicieni din familia Kennedy a câştigat alegerile primare din Massachusetts, scrie Agerpres.

După anunţul rezultatelor alegerilor primare democrate din Massachusetts, Ed Markey (74 de ani) a declarat că prioritatea este acum înlăturarea lui Donald Trump de la Casa Albă în alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Markey este cotat cu prima şansă în faţa opozantului republican în cursa pentru Senat. Potrivit cotidianului The New York Times, el a obţinut 55% din voturi în alegerile primare democrate desfăşurate marţi în Massachusetts.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: