Evenimentul Zilei > International > SUA mizează totul pe Polonia. Manevra care generează alertă la Kremlin
SUA mizează totul pe Polonia. Manevra care generează alertă la Kremlin

SUA mizează totul pe Polonia. Manevra care generează alertă la Kremlin

Zeci de vehicule de luptă de tip Bradley ale armatei SUA au ajuns, joi, în Polonia, potrivit Defence Blog.

Vehicule militare de transport de tip platformă ale armatei americane, care transportau vehicule de luptă Bradley, a ajuns joi în poligonul Drawsko Pomorskie, nord-vestul Poloniei. Transportul reprezintă ultima fază de antrenament conectată cu exerciţiul Defender Europe 20.

Trupele SUA și vehicule de luptă pentru infanterie și transportoare blindate de tip Bradley au ajuns în Polonia unde se vor desfășura o serie de exerciții militare care urmăresc creşterea gradului de interoperabilitate.

Exerciţiile militare din cadrul Defender Europe 20 au ca scop îmbunătăţirea şi creşterea capacității armatei americane de a transporta rapid un număr mare de militari şi tehnica militară din Statele Unite către Europa.

La începutul acestei săptămâni, armata Statelor Unite va disloca din poligonul Bergen-Hohne din Germania, în perioada 14 iulie – 22 august, mai multe tancuri principale de luptă M1 Abrams și vehicule de luptă Bradley, în Polonia, ca parte a ultimei fazei a exerciţiului militar multinaţional DEFENDER-Europe 20.

Peste 500 de militari ai forţelor terestre americane din Batalionul 2 din Regimentul 12 Cavalerie şi 60 de tancuri Abrams și vehicule de luptă Bradley, dislocaţi ca parte a exercițiului de pregătire pentru desfășurare în situații de urgență (EDRE), vor participa la exerciţii de pregătire în poligonul Drawsko Pomorskie, nord-vestul Poloniei, în perioada 14 iulie – 23 august, a declarat vineri ministerul polonez al Apărării.

EDRE este parte a versiunii reduse a Defender-Europe 20, mai scrie sursa citată.

Exercițiul multinaţional Defender-Europe 20 trebuia să fie unul dintre cele mai mari extreciții de pregătire al armatei americane. Armata SUA planificase pentru acest exerciţiu cea mai mare desfăşurare militară în Europa din ultimii 25 de ani, cu 20.000 de soldaţi trimişi din Statele Unite pentru a se alătura celor 9.000 de militari aflaţi deja pe continent.

Din cauza epidemiei provocate de noul virus chinezesc, multe dintre etapele exerciţiului Defender-Europe 20 au fost fie anulate, fie restrânse, pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19 în rândul militarilor care urmau să participe la acest exerciţiu.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: