Evenimentul Zilei > International > SCANDAL în SUA! O VEDETĂ HIP-HOP, acuzată de AGRESIUNI SEXUALE
SCANDAL în SUA! O VEDETĂ HIP-HOP, acuzată de AGRESIUNI SEXUALE

SCANDAL în SUA! O VEDETĂ HIP-HOP, acuzată de AGRESIUNI SEXUALE

Unul dintre cei mai apreciați producători din SUA este acuzat, de mai multe femei, că le-a agresat sexual.

Producătorul Russell Simmons a renunţat recent la conducerea companiilor sale de modă şi producţie după ce au fost lansate noi acuzaţii de agresiune sexuală la adresa lui.

Vedeta a fost acuzată de viol de cel puţin trei femei. El respinge învinuirile, informează AFP.com.

Mogulul hip-hop, în vârstă de 60 de ani, respinge acuzaţiile de viol, care datează din 1988, potrivit The New York Times, scrie news.ro

Pe 30 noiembrie, Simmons a anunţat că renunţă la conducerea companiilor sale de modă şi producţie, după ce două femei l-au acuzat de agresiune sexuală, învinuiri pe care le-a negat.

Însă, The New York Times a descris un tipar al comportamentului lui Simmons, cofondator al companiei Def Jam Recordings. Acesta ar fi atacat femei care abia intrau în industrie.

Tina Baker, o cântăreaţă care a cântat în backup pentru Madonna şi Bruce Springsteen, a spus că Simmons era impresarul ei în 1990 – 1991, când a invitat-o în apartamentul său. Ea a declarat pentru The New York Times că producătorul a violat-o. Incidentul a fost confirmat de patru persoane apropiate artistei, inclusiv fostul ei soţ şi un psiholog.

„Resping categoric toate aceste acuzaţii”, a spus Russell Simmons.

 

Potrivit The New York Times, o femeie susţine că Simmons a atins-o în mod indecent în anul 2014, la un hotel din Miami.

 

Simmons şi producătorul Rick Rubin au prezentat muzica hip-hop publicului american în anii '80, când au fondat Def Jam, o companie care a semnat, între alţii, cu Beastie Boys, LL Cool J şi Public Enemy.