Evenimentul Zilei > International > SUA. Democrații pregătesc un nou program socialist pentru forța de muncă
SUA. Democrații pregătesc un nou program socialist pentru forța de muncă

SUA. Democrații pregătesc un nou program socialist pentru forța de muncă

Partidul Democrat este acuzat că a declarat război abilității americanilor de a-și crea propriul loc de muncă

La 6 februarie, Camera Reprezentanților a aprobat un proiect de lege privind reglementarea forței de muncă care favorizează sindicatele, dar care este împotriva contractorilor independenți și a celor care îi contractează. Un articol The Federalist, preluat de tribuna.us.

De fapt, proiectul de lege 224-194 sau PRO Act, este o reluare a proiectului dezastruos AB5 din California, care reclasifică antreprenorii independenți ca angajați, sub pretextul de a-i proteja de companiile pentru care lucrează.

Mulți freelanceri s-au organizat împotriva unor proiecte de lege similare în legislaturile statului și acum se trezesc luptând cu reprezentanții în care au avut încredere să le protejeze interesele la nivel federal.

Pe măsură ce proiectul de lege se îndreaptă spre Senat, a obținut susținerea senatorului democrat de New York Chuck Schumer, liderul minorității din Senat.

„Schumer este atent, fără îndoială, la avertismentul președintelui AFL-CIO (Federația Americană a Muncii și Congresul Organizațiilor Industriale, cea mai mare federație a sindicatelor din Statele Unite. Este format din cincizeci și cinci de sindicate naționale și internaționale, reprezentând împreună peste 12 milioane de lucrători activi și pensionari) , Richard Trumka, care spune că opoziția la proiectul de lege ar duce la o lipsă de sprijin din partea sindicatelor.

De fapt, proiectul de lege a fost lansat în Cameră doar după ce 72 de reprezentanți au solicitat liderului Camerei, Nancy Pelosi, să facă acest lucru. Mulți dintre cei 72 sunt susținuți de AFL-CIO”.

The Federalist arată că președintele Donald Trump a promis că-și va folosi dreptul de veto dacă legea va ajunge pe biroul său. Făcând asta, Trump va atrage de partea sa alegători care niciodată nu s-ar fi gândit să-i ofere votul la prezidențialele din acest an.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE