Evenimentul Zilei > International > ACESTA să fie ADEVĂRUL despre AMENINȚĂRILE dintre SUA și Coreea de Nord? Un LIDER a dat CĂRȚILE pe FAȚĂ
ACESTA să fie ADEVĂRUL despre AMENINȚĂRILE dintre SUA și Coreea de Nord? Un LIDER a dat CĂRȚILE pe FAȚĂ

ACESTA să fie ADEVĂRUL despre AMENINȚĂRILE dintre SUA și Coreea de Nord? Un LIDER a dat CĂRȚILE pe FAȚĂ

Amenințările dintre SUA și Coreea de Nord vor rămâne, cel mai probabil, la nivel de discuție, anunță unul dintre cei mai importanți oameni din lume.

Amos Yadlin, fostul șef al serviciilor de informații israeliene, a comentat situața tensionată din lume. 
Oficialul israelian este convins că niciuna dintre cele două țări nu are capacitatea să ducă la final amenințările apărute în ultima perioadă. Din simplul fapt că cele două state nu sunt pregătite.
"Dacă după un atac de acest gen se lansează o rachetă împotriva (SUA), atunci nu ar mai avea niciun sens să mai fi atacat", a declarat oficialitatea israeliană, care a apreciat că "întrebarea este dacă SUA au inteligența care să le permită să ducă la bun sfârșit un atac preventiv care să distrugă capacitățile Coreii de Nord".
Fostul șef al spionajului militar israelian, care a fost și atașat militar la Washington și cunoaște modul în care americanii își desfășoară operațiunile de forță, consideră că este posibil ca nici SUA să nu fie sigure că au capacitatea de a ataca în aceste momente și că o operațiune militară împotriva Coreii de Nord este foarte complicată și riscantă.
"Însă există realitatea și există războiul declarațiilor", a atras atenția Yadlin. "Realitatea este că Coreea de Nord are arme nucleare. Dar asta nu-i o noutate", a continuat el, considerând totodată că Phenianul mai are drum lung de parcurs până când va putea să-și pună în practică amenințările.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.