Evenimentul Zilei > International > SUA a lansat două BOMBARDIERE B-1B în Coreea de Sud
SUA a lansat două BOMBARDIERE B-1B în Coreea de Sud

SUA a lansat două BOMBARDIERE B-1B în Coreea de Sud

Responsabili militari sud-coreeni au anunţat că două bombardiere strategice B-1B se vor antrena marţi cu avionele de luptă ale Coreii de Sud.

Se prevede ca cele două bombardiere B-1B Lancers să survoleze Coreea timp de câteva ore împreună cu două avioane de luptă F-15K.

"Forţele noastre aeriene intenţionează să organizeze astăzi (marţi) un exerciţiu comun cu doua B-1B în spaţiul aerian al Peninsulei Coreea", a indicat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene ale Coreii de Sud, colonel-locotenentul Kim Sung-duk.

Acesta a mai ţinut să precizeze că astfel de exerciţii au loc frecvent.

Trimiterea celor două bombardiere americane în Coreea de Sud de la baza din Guam intervine după anunţul făcut anterior că studentul american Otto Warmbier, de 22 de ani, repatriat la 13 iunie în Statele Unite cu grave leziuni cerebrale după cele peste 17 luni de detenţie în Coreea de Nord, a decedat luni.

Din cauza morţii tânărului, Donald Trump a denunţat un regim nord-coreea „brutal”.

Rex Tillerson a anunţat că Phenianul este responsabil pentru „reţinerea” studentului Otto şi a cerut eliberarea a altor trei cetăţeni americani care în momentul de faţă se află în închisorile din Coreea de Nord, scrie agerpres.ro.