Evenimentul Zilei > Actualitate > ALERTĂ pe PIAȚA MUNCII! Romînia RISCĂ să rămână FĂRĂ ANGAJAȚI. Un studiu care PREVESTEȘTE DEZASTRUL ECONOMIC
ALERTĂ pe PIAȚA MUNCII! Romînia RISCĂ să rămână FĂRĂ ANGAJAȚI. Un studiu care PREVESTEȘTE DEZASTRUL ECONOMIC

ALERTĂ pe PIAȚA MUNCII! Romînia RISCĂ să rămână FĂRĂ ANGAJAȚI. Un studiu care PREVESTEȘTE DEZASTRUL ECONOMIC

Conform unui studiu realizat de una dintre cele mai importante platforme de recrutare din România, 55% dintre respondenţi şi-au exprimat dorinţa de a lucra în afara graniţelor.

Printre primele ţări în care ar emigra românii se află Germania, Marea Britanie, Franţa, Statele Unite, Spania şi Italia, relatează Agerpres.

Printre motivele cel mai des exprimate se află dorinţa unui trai mai bun, instabilitatea politică internă, accesul la servicii guvernamentale şi sociale mai bune.

"Observăm că în multe state din Europa Centrală şi de Est disponibilitatea de relocare a candidaţilor a scăzut semnificativ în ultimii ani, pe fondul îmbunătăţirii condiţiilor economice. Şi totuşi, în ţari precum România, climatul politic şi social reuşeşte să influenţeze tot mai mult decizia de mobilitate a forţei de muncă, în contextul în care angajaţii îşi doresc nu doar siguranţă financiară, ci şi un mediu stabil şi predictibil în care să trăiască", a declarat Mădălina Dan, clients manager în cadrul Bestjobs.

Unul dintre cele mai mari studii la nivel mondial, Global Talent, ce analizeză mobilitatea şi ocuparea unui loc de muncă, a fost realizat de The Boston Consulting Group in parteneriat cu BestJobs, pe un eşantion de 4.000 de respondenţi din mediul urban.