Evenimentul Zilei > Actualitate > Studiu: Electrocasnicele clasa A++ consumă de aproape două ori mai puţin decât unul clasa B
Studiu: Electrocasnicele clasa A++ consumă de aproape două ori mai puţin decât unul clasa B

Studiu: Electrocasnicele clasa A++ consumă de aproape două ori mai puţin decât unul clasa B

Achiziţia unui aparat electrocasnic dintr-o clasă energetică superioară, precum A++, duce la economii substanţiale la curent.

Consumul ajunge chiar la jumătate faţă de un aparat din clasa energetică B, se arată într-un document intitulat "Măsuri de eficienţă energetică în sectorul rezidenţial", realizat de Departamentul de Eficienţă Energetică din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), potrivit Agerpres

Electrocasnicele sunt prezente în casele a 99% dintre români, aparatele cel mai frecvent întâlnite fiind frigiderele şi combinele frigorifice, maşinile de spălat rufe, aspiratoarele, aragazurile şi fiarele de călcat. 

"Piaţa din România a atins nivelul de saturaţie, iar în prezent activităţile de achiziţie sunt dominate de înlocuirea aparaturii electrocasnice existente. Costurile de achiziţie ale unui aparat electrocasnic nou sunt recuperate prin reducerea costurilor de exploatare (costul electricităţii, al apei). Dacă avem în vedere, pe de o parte, ponderea consumului pentru aparatura electrocasnică în consumul total de electricitate din sectorul rezidenţial şi, pe de altă parte, vechimea aparaturii electrocasnice din ţară noastră, devine evident că există un potenţial important de reducere a necesarului de electricitate şi de apă, şi implicit a costurilor, prin înlocuirea echipamentelor vechi cu unele noi, mai eficiente energetic', spun autorii studiului. 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.