STUDIU. Află câţi angajaţi lucrează chiar și în timpul liber şi ce îi motivează

STUDIU. Află câţi angajaţi lucrează chiar și în timpul liber şi ce îi motivează

Un studiu recent arată că tot mai mulţi angajaţi au ajuns să lucreze chiar şi în timpul lor liber. Tehnologiile moderne îi fac pe aceştia să fie conectaţi mereu la ceea ce au de făcut pentru muncă.

Smartphone-urile, tabletele, dar şi reţelele sociale au făcut ca obiceiurile de comunicare între angajaţi şi şefii acestora să îi ţină conectaţi la muncă mai mult timp decât în anii precedenţi.

Tot mai mulţi angajaţi rămân “conectaţi" la munca lor şi după ce pleacă seara spre casă sau chiar în timpul weekend-urilor.

Un studiu recent arată că 57% dintre angajaţi pot fi găsiţi seara după programul de lucru făcând treburi în interes de serviciu. Cel puţin 50% sunt pe fază chiar şin în weekenduri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Angajaţii sunt deja obişnuiţi cu acest lucru şi li se pare firesc să fie contactaţi în afara programului în interes de serviciu de către colegi sau superiori. 88% spun că se aşteaptă să fie contactaţi telefonic, 65% prin e-mail şi 59% prin intermediul SMS-urilor.

Principalul motiv pentru care angajaţii muncesc peste program se pare că este respectul faţă de colegi, după cum rezultă din studiul realizat de Swisscom. 57% susţin că din respect pentru colegi acceptă să fie contactaţi şi în timpul weekendurilor, iar 32% din respect faţă de clienţi.

"Obiceiurile de comunicare s-au schimbat masiv în ultimii 10 ani. Canalele de comunicare au blurat complet graniţa dintre programul de lucru şi viaţa personală", concluzionează studiul.