Student arab din Iași judecat pentru viol! Victima era beată, nu își amintește nimic

Student arab din Iași judecat pentru viol! Victima era beată, nu își amintește nimic

Un student arab, care învață la o universitate din Iași este judecat pentru comiterea infracțiunii de viol, victima fiind o colegă, tot de origină arabă.

Procurorii din Iași spun că infracțiunea de viol a avut loc acum patru ani de zile, mai exact pe data de 15 octombrie 2016, victima fiind atât de beată încât nu își mai aduce aminte nimic.

Ancheta a scos la iveală că victima a mers la o petrecere organizată de o altă colegă de facultate, în apartamentul acesteia. Procurorii l-au localizat pe violator în respectivul apartament, iar mai apoi într-un club din Iași, Canabis, unde a fost și victima. De altfel, în rechizitoriu se arată că după ce petrecerea s-a spart, cei prezenți au plecat spre respectivul club care avea program de noapte, unde s-a consumat alcool în cantități industriale. Inclusiv tânăra care a fost violată a băut până a uitat de ea, martorii susținând faptul că nici nu mai putea sta în picioare.

”Din cauza stării în care se afla victima, inculpatul i-a propus acesteia să o conducă acasă la ea, aceasta fiind de acord, însă datorită faptului că aceasta nu i-a precizat unde locuieşte în Iaşi, inculpatul, care nu cunoştea adresa ei din Iaşi, a condus-o la el acasă”, se menţionează în rechizitoriu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ajunși acasă, studentul arab a întreținut relații sexuale cu colega lui, și s-a apărat că aceasta și-a dat acordul. În replică, studenta a spus că acest lucru nu este adevărat și că ea a fost în imposibilitatea de a se apăra deoarece nu a fost conștientă o bună bucată de timp. Mai mult, mai spune studenta, colegul ei a mințit în momentul în care a declarat la anchetă că nu știa unde locuiește, deoarece a fost prezent de mai multe ori în apartamentul acesteia, la petreceri.

În prima fază, scriu jurnaliștii de la Iași, plângerea de viol a fost clasată de procurori deoarece aceștia nu și-au putut da seama dacă fata și-a dat sau nu acordul. “Nu există probe suficiente care să răstoarne prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază orice persoană acuzată de săvârşirea unei infracţiuni”, se arată în decizia de clasare.

Ulterior, dosarul de viol a fost redeschis ca urmare a deciziei unui judecător de la Judecătoria Iași care a infirmat soluția și a dispus redeschiderea dosarului și completarea urmării penale. Astfel, în iulie 2019, studentul a fost trimis în judecată pentru viol, dosarul fiind în camera de consiliu de la Tribunalul Iași.