Evenimentul ZileiMondenContinentul Atlantida a fost descoperit? Structuri gigantice, pe fundul mării

Continentul Atlantida a fost descoperit? Structuri gigantice, pe fundul mării

Continentul Atlantida a fost descoperit? Structuri gigantice, pe fundul mării
Atlantida, continental înghițit de ape, a fost descoperită? Aceasta este întrebarea care apare pe site-urile întreaga lume, după ce un scafandru a anunțat că a făcut o descoperire epocală.

E vorba despre structuri misterioase „de mărimea a cinci terenuri de fotbal” care se află pe fundul mării . Despre continentul mitic care a stârnit fantezia celor preocupați de mistere, a scris prima oară filosoful antic Platon în dialogurile sale „Timaios” și „Critias”. În povestea spusă de Platon, Atlantida era o mare putere navală, cu baza pe o insulă sau un continent aflat dincolo de coloanele lui Hercule (strâmtoarea Gibraltar). Atlantida cucerise regiuni vaste din Africa și Europa de Vest, dar nu a reușit să învingă și Atena.  După o încercare eșuată de invadare a Atenei, Atlantida s-a scufundat în ocean cu 9.000 de ani înainte de Solon (aproximativ 9.500 înainte de Hristos.

Atlantida în Extremul Orient?

.În documentarul „Legend of Atlantis” produs de National Geographic se afirmă că  un scafandru a dat peste ceea ce a fost considerat a fi o structură gigantică creată de om.


Consecințele Brexit: Bătaie pe cine iese mai repede din UE? Sondaj: Cinci state i-ar putea urma pe britanici


Descoperirea nu a fost, însă, făcută în Oceanul Atlantic, ci în Extremul Orient.  „Folosind știința și nu știința-ficțiune, drenarea oceanelor expune noi dovezi despre Atlantida și alte povești ale marilor orașe scufundate din întreaga lume.Pe măsură ce apele se retrag din jurul îndepărtatei insule japoneze Yonaguni, începe să apară o formațiune misterioasă. Ar putea fi crearea unui popor străvechi și avansat?”

Kihachiro Aratake, scafandrul care s-a luptat cu rechinii, curenții puternici și condițiile meteo dure pentru a explora Marea Chinei de Est, spune că e imposibil să se fi înșelat: „Apa era limpede ca cristalul. M-am simțit ca și cum aș privi din cer de pe fundul mării. Am văzut o formațiune asemănătoare străzilor, ca niște câmpuri terasate. M-am gândit pentru o clipă că este similar cu ruinele Machu Picchu. Am numit locul ruinele submaine.”

Sunt într-adevăr construcții ridicate de mâna omului?

Documentarul prezintă și alte detalii despre ceea ce a descoperit scafandrul japonez, speculînd că gigantica formațiune ar fi fost creată de om.„Pereți netezi se ridică până la vârf, la înălțimea unei clădiri cu opt etaje. Trepte de piatră urcă de la bază și de fiecare parte, iar formele sunt izbitor de regulate.

Scanarea fundului mării cu ajutprul sonarului a confirmat că formațiunea există„Folosind aceste date, este posibil, pentru prima dată, să drenăm apa și să dezvăluim ceea ce se află dedesubt în detaliu Culmea structurii misterioase începe să apară.


Experiență la limita morții! Mărturie teribilă despre Lumea de Apoi


Cunoscută sub numele de Monumentul Yonaguni, formațiunea stâncoasă scufundată este situată în largul coastei insulelor Ryukyu, în Japonia, pe cealaltă parte de locul  unde Platon a plasat Atlantida  Și geologul marin Masaaki Kimura a susținut anterior că formațiunea este creată de om, dar ideea sa care a fost respisă ca „pseudoarheologie” de alți experți. Nici Agenția Japoneză pentru Afaceri Culturale, nici autoritățile Prefecturii Okinawa, din Marea Chinei de Est, nu recunosc c[ ar fi vorba de forma’iuni artificiale. Nicio agenție guvernamentală japoneză nu a efectuat lucrări de cercetare sau de conservare a sitului scufundat, scrie ziarul britanic Express.

“OZN-ul albastru” a băgat groaza în Hawaii. Poliția anchetează incidentul șocant


Accesează: