I-a picat fisa pe ultima sută de metri, cum se zice, așa că a venit la tribuna Parlamentului și le-a strigat:

”Toată România se întreabă azi dacă nu asistăm la un blat PSD-PNL, dacă nu rulează episodul USL 2, şi la asta trebuie să răspundem. Mă aştept ca Guvernul să facă ce a promis, adică alegeri în două tururi. Vă cer să nu votaţi această moţiune”.

Liderul USR a acuzat UDMR-ul că s-a pus mereu în slujba PSD, că le-ar sta bine ungurilor lui Hunor să pună pe sigla Uniunii și niște trandafiri, a fâlfâit niște subtile acuzații și la adresa PNL.

La numărătoarea voturilor s-a concentrat, iar în final a realizat că pentru el și USR nu a funcționat formula ”când doi se bat, al treilea câștigă”, ci că formula câștigătoare a fost descoperită de PSD, PNL și ProRomânia: comasarea anticipatelor și alegerilor locale într-un singur tur.

În faza a doua, adică după căderea Guvernului Orban, Dan Barna a încercat să dreagă busuiocul politichiei. A declarat că nu va vota un nou guvern, că nu-i va propune președintelui Iohannis niciun nume de premier, dar că așteaptă din partea PNL să nu lase din brațe USR și să meargă împreună cu candidații la primării și la președinții de consilii județene. Cuțitul tortului e tot în mâna PNL.

PSD și ProRomânia au anunțat candidatul comun desemnat pentru funcția de prim-ministru: Remu Pricopie, rectorul de la SNSPA, fost ministru al Educației în guvernul Ponta. Nici că se putea un candidat mai bun de repins.

Al naibii, George Soros, parcă a prevăzut atunci când a vorbit, în 24 ianuarie, de integrarea și finanțarea SNSPA în cadrul unei rețele universitare europene care va pregăti studenţi pentru provocările actuale şi viitoare şi ”va integra activitatea didactică şi de cercetare în instituţii de învăţământ superior din întreaga lume”.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: