Evenimentul Zilei > Politica > Strategia PNL la sesiunea extraordinară CONVOCATĂ de Dragnea
Strategia PNL la sesiunea extraordinară CONVOCATĂ de Dragnea

Strategia PNL la sesiunea extraordinară CONVOCATĂ de Dragnea

După ce președintele Camererei Deputaților, Liviu Dragnea, le-a transmis aleșilor prin sms că vrea să convoace săptămâna viitoare Parlamentul, pentru a vota trecerea ELCEN în subordinea Primăriei Capitalei, liderul PNL, Ludovic Orban anunță planul de acțiune al liberalilor în sesiunea extraordinară.

Președintele liberal a spus că parlamentarii PNL vor avea câteva solicitări de introducere pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, printre care audierea ministrului Finanţelor, Ionuț Mișa, care să prezinte datele referitoare la execuţia bugetară „catastrofală” pe primele şase luni ale anului. 

”De asemenea, solicităm prezenţa Avocatului Poporului, pentru a-l determina să atace la Curtea Constituţională Ordonanţa 4 privind suprataxarea contribuţiilor de sănătate şi contribuţiilor pentru pensii, pentru cei care lucrează part-time sau în acord”, a afirmat Orban, în Parcul Cişmigiu, la o festivitate prilejuită de Ziua Imnului Naţional, organizată de Femeile Liberale Bucureşti, citat de Agepres

Ludovic Orban a precizat că nu ştie exact dacă vor fi convocate ambele Camere sau numai Camera Deputaţilor. 

„Am comunicat cu Raluca Turcan, liderul nostru de grup de la Camera Deputaţilor, care ne-a comunicat că a primit un SMS că este posibilă convocarea unei sesiuni extraordinare în 2 – 4 august, fără să se precizeze care este ordinea de zi, fără să fie convocat Biroul permanent sau Birourile permanente reunite, în funcţie de Camerele care urmează să fie convocate. Nu se ştie dacă se convoacă Parlamentul în ansamblu sau numai Camera Deputaţilor. Probabil, dacă mesajul este de la preşedintele Camerei Deputaţilor, se referă la Camera Deputaţilor. Nu cunoaştem ordinea de zi. Ce putem bănui că este vorba de ELCEN”, a explicat liderul PNL. 

El a adăugat că parlamentarii liberali vor participa la această sesiune extraordinară, indiferent de formatul acesteia, pentru a-şi exprima poziţiile faţă de toate proiectele de acte normative. 

„Aş prefera să fim informaţi din timp, atât noi, ca partid de opoziţie, cât şi cetăţenii care sunt afectaţi de reglementările care urmează a fi dezbătute şi adoptate care sunt aceste reglementări, să nu ne trezim pe nepusă masă cu cine ştie ce năzdrăvănie scoasă ca un iepure din joben de PSD”, a declarat Orban. 

În opinia liderului liberal, o prioritate o constituie dezbaterea principiilor care stau la baza legii pensiilor. 

„Prioritate pentru mine este anularea Hotărârii 291, care a instituit o gravă discriminare între cei care au lucrat în grupa I de muncă şi cei din grupa a II-a de muncă, adică cele mai grele condiţii, nepermiţând celor care s-au pensionat până la data de 1 ianuarie 2011 să beneficieze de creşterile de pensii de care au beneficiat cei care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011. Este inadmisibil ca Guvernul să emită un astfel de act normativ. Arată nu amatorism, ci rea intenţie, pe care noi nu o putem accepta, şi noi solicităm abrogarea HG 291, în caz contrar vom ataca în contencios-administrativ acest act normativ”, a concluzionat Ludovic Orban. 

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, le-a transmis un mesaj parlamentarilor că intenționează să convoace Parlamentul, pentru a discuta problema Elcen.

„Stimați colegi, va informez ca intentionez convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților in data de 2.08.2017 ora 15.00 pentru perioada 2-4.08.17. Președinte Liviu Dragnea”, le-a transmis aleșilor, prin SMS, liderul PSD.