„La sfârşitul lunii august (n.r. va fi depusă moţiunea de cenzură), pe urmă sunt acele zile până se citeşte şi până se votează. Prognozăm că la începutul lunii septembrie va fi fost şi votată”, a precizat Firea la TVR, întrebată pe această temă.

Dacă Guvernul Orban cade, PSD va merge la Palatul Cotroceni cu un candidat pentru funcţia de premier „de nerefuzat”, potrivit spuselor sale.

„Fireşte (n.r. va merge la Palatul Cotroceni). Ne vom consulta cu celelalte partide şi vom discuta, vom alege un candidat de nerefuzat. De prim-ministru mă refer. Dacă preşedintele României constată faptul că o moţiune a trecut în Parlament şi că Guvernul a căzut democratic şi dacă PSD şi celelalte partide care votează moţiunea se prezintă la Palatul Cotroceni în cadrul orelor de consultări şi nu este acceptat (n.r. candidatul propus de PSD), viabil, şi care să aibă datele necesare pentru a conduce Executivul, eu cred că nu este bine, în faţa românilor în primul rând”, a afirmat Firea.

Gabriela Firea a precizat că premierul Ludovic Orban „a recunoscut că a sabotat” lucrările la şoseaua de centură a Capitalei, pentru că ea ocupă funcția de primar.

„Este de reţinut că, de fapt, azi premierul a recunoscut că a sabotat centura Capitalei fiindcă sunt eu primar general (…). Cum să vină prim-ministrul ţării să spună: Ştiţi că eu am blocat intenţionat lucrările la centură, că aştept să vină alt primar. Îi dau o veste domnului premier: nu va mai fi el în măsură de la toamnă să dinamizeze sau nu centura ocolitoare”, a punctat edilul.