Evenimentul Zilei > Actualitate > Strategia lui Putin, dată în vileag. Americanii știu ce pregătește liderul de la Kremlin
Strategia lui Putin, dată în vileag. Americanii știu ce pregătește liderul de la Kremlin

Strategia lui Putin, dată în vileag. Americanii știu ce pregătește liderul de la Kremlin

Putin urmărește un obiectiv mult mai mare decât să smulgă Ucrainei regiunile din est, susține general-locotenentul Ben Hodges din armata Statelor Unite. Într-un interviu acordat Espresso TV, Hodges spune că Vladimir Putin nu intenționează să invadeze estul Ucrainei.

Declarațiile generalului american vin într-un moment în care toată lumea se teme de o invazie a regiunii Donbas de către armata rusă. Temerile par, de afltel,  justificate având în vedere faptul că Rusia a masat trupe în apropierea granițelor sale cu Ucraina. Potrivit comandantului armatei ucrainene, generalul Ruslan Khomchak, Moscova a desfășurat cel puțin 28 de grupuri tactice de batalion în regiunea de frontieră și în Crimeea. E vorba de aproximativ 20.000 – 25.000 de soldați.


Maimuța-cyborg se joacă pe computer cu puterea minții! Elon Musk declanșează revoluția implanturilor pe creier


Mai mult, există informații că armata rusă deplasează tancuri, artilerie ți rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, la mai puțin de 250 de kilometri de frontierele sale cu Ucraina.

Adevărata strategie a lui Putin

General-locotenentul american susține, însă, că masarea trupelor rusești este o diversiune, iar Kremlinul pregătește un alt atac. „Kremlinul este interesat să stabilească controlul deplin asupra coastei Mării Negre, inclusiv Mariupol, Odessa și Berdyansk”, a declarat fostul comandant al Armatei SUA Europa.


Biden, în fața primului mare succes diplomatic! Era momentul să-l întoarcă pe Putin împotriva SUA


 

„Toate aceaste mișcări ale forțelor rusești sunt cel mai probabil o manevră de diversiune pentru a lovi și captura canalul de apă care leagă Crimeea de râul Nipru. Acest canal va deveni o trambulină pentru capturarea coastei Mării Negre”.
Chiar dacă un atac al Rusiei împotriva Ucrainei pare greu de anticipat, generalul american pare să intuiască exact motivele pentru care Rusia tensionează atmosfera.

„Rușii nu au nevoie acum de un atac decisiv asupra Donbazului”, a spus el. Donbasul este necesar pentru a continua destabilizarea în regiune și pentru a inhiba integrarea Ucrainei cu Occidentul. Scopul Federației Ruse este să mențină situația din regiune într-o stare de haos”.

Duminică, secretarul de stat american Anthony Blinken i-a spus lui Chuck Todd de la NBC că are „îngrijorări reale” cu privire la acțiunile Rusiei la granițele Ucrainei.

El a avertizat Moscova că vor exista „consecințe” dacă ar acționa în mod „nesăbuit sau agresiv” împotriva Ucrainei, scrie Daily Express.

Kremlinul face anunțul așteptat de toată lumea. E vorba de războiul din Ucraina