Ştirile Pro TV, în cursa pentru Premiile Emmy de televiziune

Ştirile Pro TV, în cursa pentru Premiile Emmy de televiziune

Ştirile Pro Tv au intrat, pentru al doilea an consecutiv, în cursa pentru Premiile Emmy de televiziune, cu trei reportaje din cadrul campaniei "Tu ştii ce mai face copilul tău?", care s-a desfăşurat anul trecut.

Două dintre cele trei reportaje înscrise au fost realizate de jurnalista Paula Herlo, iar cel de-al treilea a fost realizat de Cosmin Stan. Toate trei au fost filmare de Sergiu Matei, cameramanul care a fost nominalizat anul trecut la Premiile Emmy de televiziune cu reportajul “Tibetans at chinese borders”.

Cele trei reportaje au fost difuzate în luna iulie, anul trecut, când la Ştirile Pro Tv s-a derulat campanie „Tu ştii ce mai face copilul tău?", în timpul căreia au fost prezentate reportaje despre copiii părăsiţi de părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

„Îmi amintesc că la una dintre filmări, în Galaţi, unde doi copii rămaşi fără mamă, plângeau după tatăl plecat la munca în străinătate. Erau aşa de frumoşi, dar atât de trişti ... L-am căutat pe tatăl lor, care era în Italia căsătorit cu o poloneză, care atunci când a văzut mesajele copiilor s-a hotărat să se întoarcă acasă. Această poveste este doar una din cele trei care au fost înscrise în competiţia pentru premiile Emmy. Celelalte două acoperă povestea unor copii rămaşi singuri, uniţi de acelaşi destin, care au hotărât să devină fraţi, precum şi drama a şase copii din Seleus, părăsiţi de mama lor," povesteşte Paula Herlo. Finaliştii Premiilor Emmy 2008 vor fi anunţaţi pe 11 august, pe site-ul oficial www.iemmys.tv.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vacanţă transformată în coşmar Reportajul cu care operatorul Pro TV, Sergiu Matei, a fost nominalizat anul trecut la Premiile Emmy de televiziune, a surprins un grănicer chinez care a ucis doi pelerini tibetani, la frontiera nepaleză. Sergiu Matei era în vacanţă, interesat să urce muntele Himalaya. "Visul meu de alpinist a devenit un coşmar", rememorează cameramanul acele momente. El s-a implicat în "subiect", salvând viaţa unuia dintre tibetani.

Reportajul foto-video i-a adus lui Sergiu Matei o nominalizare la Premiile Emmy, o invitaţie la Premiile "Cinema for Peace" şi recunoştinţa unui tibetan care a reuşit să ajungă viu, înapoi la familia sa.

(13:58)