Pe o distanţă de 60 de kilometri pe autostrada A40 a fost negru de lume. 31 de ore n-a intrat o maşină pe asfalt. În schimb, 450.000 de oameni au venit cu bicicletele.
"Pentru un eveniment de o asemenea amploare e incredibil de paşnic şi liniştit", a declarat un reprezentant al poliţiei citat de AFP.
Picnic pe asfalt
Organizatorii au pus pe carosabil nu mai puţin de 20.000 de mese numai bune pentru doritorii unui prânz în aer liber şi alte 40.000 de bănci.
De la banchetul uriaş n-au lipsit nici concertele. Muzică, dans, magie, acrobaţii, sport, fiecare a fost liber să se exprime. 
Evenimentul, botezat "Still Life" face parte din agenda festivităţilor organizate la Ruhr, regiunea industrială, capitala cultural europeană în 2010. Este pentru prima oară când această onoare revine unei regiuni şi nu unui oraş.
Germanii au vrut să ofere o panoramă a vieţii cotidiene şi culturale chiar pe principala rută de circulaţie din regiune.
Acum trei ani, în 2007, Sibiul a fost capitală cultural europeană. 

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/MVkQs04svO8&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/MVkQs04svO8&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>