Evenimentul Zilei > International > Stihiile au făcut ravagii. Grindină cu bucăți de gheață de mărimea unei mingi de tenis
Stihiile au făcut ravagii. Grindină cu bucăți de gheață de mărimea unei mingi de tenis

Stihiile au făcut ravagii. Grindină cu bucăți de gheață de mărimea unei mingi de tenis

Locuitorii statului australian Queensland au fost loviți de furia naturii. Dacă în ultima lună au avut de suferit în urma unor puternice incendii de pădure, acum, au fost loviți de o ploaie cu grindină, însoțită de vânt puternic. Bucăți de gheață de mărimea unei mingi de tenis au provocat pagube mari, distrugând mașini și case.

Locuitorii statului australian Queensland au fost loviți de furia naturii. Dacă în ultima lună au avut de suferit în urma unor puternice incendii de pădure, acum, au fost loviți de o ploaie cu grindină, însoțită de vânt puternic.

Bucățile de gheață de mărimea unei mingi de tenis au provocat pagube mari, distrugând mașini și case.

Deși de obicei ploile cu grindină durează puțin, până la 20 de minute, în Queensland urgia au ținut aproape o oră.

Oamenii s-au ascuns în casele lor și au irmărit neputincioşi cum bulgării de gheață le distrug averea. În plus, pompierii au venit cu vești proaste. Grindina nu a ajutat la stingerea incendiilor de vegetație, iar vântul puternic chiar a provocat răspândirea lor, anunță publica.md.

Până în prezent, peste 500 de case din Australia au fost distruse de flăcări. Acum se cuantifică cele afectate de grindină.