Ludovic Orban: Pe data de 3 martie am adresat şi s-a înregistrat la secretariatele generale, solicitarea noastră de înlocuire din Comisia privind Statutul deputaţilor, a domnului deputat Mirel Taloş cu domnul deputat Mircea Toader. Şi solicităm includerea acestui punct pe ordinea de zi.

Valeriu Zgonea: Domnule deputat, eu nu mai înţeleg nimic! Este a şaptea, mia oară când vă explic, de când aţi fost ales lider de grup, ordinea de zi se stabileşte de către Comitetul liderilor.

Vorbiţi cu secretarul general – dumneavoastră sunteţi lider – şi spuneţi-i să introducă pe ordinea de zi acel document. Sunt în aşteptare – dumneavoastră aţi trimis o listă, care este mai mare decât toate hârtiile noastre la un loc. (…)

Ludovic Orban: Comitetul liderilor nu s-a întrunit!

Valeriu Zgonea: Puteţi să vă opriţi un pic sau vreţi să vorbiţi numai dumneavoastră?

Marian Neacșu: Comitetul liderilor s-a întrunit luni după amiază, domnule preşedinte, când am stabilit ordinea de zi, am discutat, dar a fost domnul Tinel, nu a fost domnul Orban.

Valeriu Zgonea: Vă rog frumos, pe procedură!

Cristian Dumitrescu: Domnule preşedinte, vă rog foarte frumos şi vă rog foarte respectuos şi pe dumneavoastră şi pe colegii dumneavoastră, domnii deputaţi, noi, la Senat, nu suntem învăţaţi aşa.

Noi, la Senat, răspundem numai când ni se dă cuvântul, nu avem dialoguri. Şi atunci, dacă noi nu suntem învăţaţi, noi nu putem să înţelegem aşa repede, din dialogul acesta, purtat în permanenţă, ce se spune şi pierdem esenţialul, da?

Lucru pentru care vă rog să păstraţi regulile şi, când sunteți dumneavoastră între dumneavoastră, faceţi cum vreţi! Sau să vorbească mai rar, domnul Orban.

Valeriu Zgonea: Aveţi dreptate, sunt de acord cu asta!