Evenimentul Zilei > Justitie > Stenograme de senzație în dosarul „fabricii de permise” de la Suceava: „Instructorii îs proști grămadă”
Stenograme de senzație în dosarul „fabricii de permise” de la Suceava: „Instructorii îs proști grămadă”

Stenograme de senzație în dosarul „fabricii de permise” de la Suceava: „Instructorii îs proști grămadă”

Dosarul permiselor obţinute prin şpagă la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) Suceava scoate la iveală și aroganța celor implicați în vasta rețea de corupție.

Stenogramele din dosar arată dimensiunea reală a fenomenului „fabricii de permise” de la Suceava, acolo unde procurorii au găsit aproximativ un milion de euro, bani cash ascunşi în valize sau chiar în ligheane, informează Antena 3.

Mai mult, discuţiile purtate de şeful DRPCIV Suceava, comisarul-şef Radu-Ionuţ Obreja, cu agenţii implicaţi arată şi că aceştia erau conştienţi că pot fi urmăriţi şi înregistraţi. Iată, spre exemplu, o convorbire purtată de comisarul-şef Obreja cu agentul Anamaria Pascal, în data de 27 ianuarie 2020.

OBREJA RADU IONUȚ: – Na … oricum trebuie atenție, știi? Noi ca noi ne ferim, dar instructorii nu se feresc deloc. Instructorii îs proști grămadă.

PASCAL ANAMARIA: – Da!

OBREJA RADU IONUȚ: – … vorbesc și ăștia pot să aibă în mașini tot felul de aparatură care pot să audă ce vorbește ăla la 100 de metri, știi?

PASCAL ANAMARIA: – … exact! Așa e!

OBREJA RADU IONUȚ: – Deci ei ne pot face în momentul în care introduc investigatori sub acoperire, știi? Că noi direct de la un candidat nu pune nimeni mâna să ia, știi?

PASCAL ANAMARIA: – Mda!

OBREJA RADU IONUȚ: – Doar să aibă investigator, investigatorul îl trage de limbă pe instructor cum se face, dar la cine … neinteligibil … știi?

PASCAL ANAMARIA: – Da.

OBREJA RADU IONUȚ: – Așa da.

Grija de căpătâi: cum să schimbe banii

O altă discuţie înregistrată îi are în prim-plan pe acelaşi şef al Serviciului de Permise din Suceava şi pe Radu Popovici, cu privire la schimbarea unei sume de 60.000 de euro, din bancnote de 50 în bancnote de 100 sau 200 de euro pentru ca banii primiți drept mită să fie mai uşor de depozitat.

OBREJA RADU IONUȚ: Deci îs 50.000 de 50 de euro. Să-i facă în 100, sau în 200.

POPOVICI RADU: Da’ fă fracții, pune 60.000…

OBREJA RADU IONUȚ: Am…

POPOVICI RADU: …. 50.000 de 100 și încă (neinteligibil) 60.000…

OBREJA RADU IONUȚ: Tre’ să-ți mai dau eu, atunci, 10.000 să fie (neinteligibil)

POPOVICI RADU: Îs ăia puși deasupra care îs împachetați …

OBREJA RADU IONUȚ: Da, da, da, ăia 50.

POPOVICI RADU: Care i-am pus eu…50…

OBREJA RADU IONUȚ: A, nu, stai, 50, și tu ce ai pus? Tu ai pus de 100 acuma…ăia din borsetă de sus…deci ăia 50 fă-i de 100 sau de 200.

POPOVICI RADU: Dă-mi din ăia de 50 mie, ca să (neinteligibil) mai multe na, când așa, dă-mi câte un bip, când ai un teanc.

OBREJA RADU IONUȚ: De 50 îs numai 50.000, atât!

POPOVICI RADU: Nu vreau să știe…

OBREJA RADU IONUȚ: Radu, deci de 50 de euro îs numai 50.000, 5 teancuri, atât! Da’ ăia trebuie făcuți în 100 sau în 200.

POPOVICI RADU: Da…

OBREJA RADU IONUȚ: Atât…

POPOVICI RADU: Și mai iau 10 ca să fie 60, să fie (neinteligibil) 20, 40, 60, 300 de bucăți, nu?

OBREJA RADU IONUȚ: A! Da! Gheorghiță, dă alea ce-o ieșit la imprimantă!

POPOVICI RADU: Nu?

OBREJA RADU IONUȚ: Îți mai dau eu 300 din mașină.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE