Ștefănescu a vorbit în direct la România TV despre scandalul care ține justiția din România pe loc, după dezvăluirile fostului deputat Vlad Cosma despre presupusele practici ilegitime ale unor procurori importanți din DNA Ploiești.

 

Liderul PSD a explicat că „nu a cerut nimeni din PSD – ALDE capul nimănui”, precizând că, totuși, așteaptă o rezolvare a scandalului și somează instituțiile statului să își îndeplinească datoria de a ancheta evenimentele care au pornit acest haos..

Ștefănescu a fost foarte pesimist cu privire la o decizie a lui Tudorel Toader care să ducă la bun sfârșit situațiile acuzate de opinia publică în ultimele săptămâni.

 

„Habar nu am ce e în mapa aia. Mai mult decât o scrisorică nu e în mapa aia. E totul perfect. Sunteţi o lumină. Tenerife e pământ românesc”, a spus politicianul, referindu-se la întâlnirea dintre șeful Justiției și președintele Klaus Iohannis. „Nu am nici cea mai mică speranță. Startul s-a pierdut. În orice țară europeană, oriunde, dacă acele dezvăluiri aveau loc, în noaptea respectivă, organele de stat își făceau datoria. Sigilau totul și ieșeau cu un raport pentru popor”, a subliniat Ștefănescu.

„Au trecut zece zile. În fiecare zi posturile TV au arătat unei națiuni înmărmurite lucruri ce depășesc orice imaginație și nu s-a întâmplat nimic. Sperăm că joi se va întâmpla marea minune”, a adăugat secretarul general-adjunct al PSD.

Toader a mai primit o replică dură de la Ștefănescu, în legătură cu fișa postului.

„Fă-ți pur și simplu, domnule Tudorel, datoria, prin fișa postului! Ai o fișă a postului, citește-o și fă naibii ce scrie acolo!”, a încheiat liderul partidului.