Steaua l-a dat pe Stancu la Galata pe 6 milioane €

Steaua l-a dat pe Stancu la Galata pe 6 milioane €

Atacantul care conducea ierarhia golgheterilor din Liga I a fost cumpărat de echipa lui Gică Hagi. "Motanul" este al 11-lea român care va îmbrăca tricoul formaţiei "Cim Bom Bom".

Steaua l-a vândut ieri pe golgheterul Bogdan Stancu la Galatasaray Istanbul pentru şase milioane de euro. "Motanul" a ajuns direct în topul celor mai bine vânduţi jucători din Liga I, o sumă similară fiind plătită doar de Al-Hilal pentru Mirel Rădoi.

Stancu, în vârstă de 23 de ani, este al doilea jucător din România transferat de Gică Hagi în această iarnă, după argentinianul Culio, cumpărat de la CFR Cluj pentru două milioane de euro. "Niciun fotbalist din Liga I nu valorează cinci milioane de euro", spunea recent Stancu, dar chiar cazul lui i-a infirmat spusele.

Ex-piteşteanul a semnat un contract pe cinci ani şi, conform presei turce, va încasa un salariu total pe această perioadă de şapte milioane de euro. Stancu a făcut ieri-dimineaţă un antrenament fizic alături de Steaua, după care a fost anunţat să plece din Antalya la Istanbul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacantul a ieşit din hotel îmbrăcat în treningul Stelei, cu o borsetă şi un fular al celor de la Galatasaray în mână. Fiind în cantonament cu "roşalbaştrii", jucătorul n-a avut la el haine "civile"! Ultimii colegi de la care şi-a luat rămas-bun au fost Cristi Tănase şi Cosmin Matei, prietenii lui alături de care a fost surprins recent într-un cazinou.

A vrut să renunţe la fotbal

Atacantul a avut o copilărie foarte nefericită, provenind dintr- o familie săracă. La doar 14 ani, Bogdan şi-a pierdut tatăl şi a vrut să renunţe la fotbal. Antrenorul Mihăiţă Ianovschi, cel care îl descoperise, l-a convins să uite de anturajele periculoase în care se învârtea şi să revină la fotbal.

La 19 ani, vârful de atac a avut alt şoc. FC Argeş l-a dat afară şi astfel a ajuns gratis la Unirea Urziceni. "Il Principe" Giuseppe Giannini a fost antrenorul care a spus că nu mai are nevoie de el. După doi ani la gruparea ialomiţeană, a fost transferat de Steaua pentru un milion de euro.

În doi ani şi jumătate petrecuţi în Ghencea, Stancu a marcat 32 de goluri în campionat şi 9 în cupele europene. Realizările din tricoul "roş-albaştrilor" l-au adus şi în atenţia echipei naţionale. Stancu a strâns cinci selecţii şi are un gol, cu Albania, în primul meci din preliminariile pentru Campionatul European din 2012. "Valoarea şi experienţa sunt de partea lui Mutu, dar viitorul îi aparţine lui Stancu. Dacă l-aş convoca pe Mutu, aş risca să-l blochez pe Stancu", a spus recent selecţionerul Răzvan Lucescu.

Steaua nu va încasa toţi banii plătiţi de Galatasaray. Conform contractului semnat în vara anului 2008, "roş-albaştrii" au achitat un milion de euro pentru 50 de procente din drepturile federative ale jucătorului, restul fiind proprietatea fraţilor Ioan şi Victor Becali. De la bani s-ar putea isca un nou scandal în familia Becali, deoarece Gigi a anunţat ferm că vrea neapărat ca partea sa să fie 3,5 milioane de euro, cu 500.000 de euro mai mult decât poate primi conform înţelegerii.

Steaua a rămas în această iarnă fără cei mai buni atacanţi, Kapetanos şi Stancu, oamenii care prin golurile lor au ţinut echipa în spate şi au ajutat-o să evite multe umilinţe. Acum, "militarii" au mai rămas doar cu trei atacanţi: Surdu, Bilaşco şi Nicolae Dică. Brazilianul Junior Moraes, de la Bistriţa, este prima ţintă a Stelei.

REACŢII

"Tot ce a realizat e numai meritul său. Nu cred că va avea probleme de adaptare, chiar dacă e introvertit. Îl are şi pe Hagi alături.", MIHĂIŢĂ IANOVSCHI, primul antrenor al lui Stancu

"Stancu valora mai mult de 6 milioane de euro. Mai mulţi agenţi din Portugalia îmi ceruseră referinţe despre el.", GERALDO ALVES, fundaş la Steaua