După o vacanță foarte scurtă, ce a durat aproximativ două săptămâni, și o perioadă de pregătire de trei săptămâni, steliștii debutează în cupele europene, în această seară, într-un meci capital pentru sezonul 2014- 2015.

Dependenți de banii din Europa

Echipa antrenată de Costel Gâlcă va întâlni, de la ora 20.30 (în direct la PRO TV), în deplasare, formația Stromsgodset, campioana Norvegiei. Întâlnirea va conta pentru prima manșă din turul secund al Ligii Campionilor, cea mai importantă și bănoasă competiție inter-cluburi din lume.

Sezonul trecut, „militarii” au încasat 15,2 milioane de euro din participarea în grupele LC, iar această sumă spune totul despre miza pătrunderii în faza grupelor. Însă, semnele pe care le-au dat steliștii, în această vară, nu sunt deloc încurajatoare. Echipa a suferit transformări radicale la nivelul lotului și pe banca tehnică, iar Costel Gâlcă, noul antrenor, pare că nu stăpânește situația.

Campioana a jucat prost în amicale, iar debutul oficial în noua stagiune a fost un fiasco, după ce Steaua a pierdut Supercupa României în fața celor de la Astra Giurgiu, după executarea loviturilor de departajare.

Gâlcă își joacă postul

Deși a cerut cu insistență transferuri, antrenorul Stelei nu a primit nimic și va trebuie să se descurce cu ce are la îndemână. „Stromsgodset e o echipă agresivă, ofensivă, dar sperăm să o contracarăm. Trebuie să ne calificăm neapărat”, a spus antrenorul „militarilor”. Gâlcă își joacă deja postul în „dubla” cu norvegienii, pentru că o eventuală eliminare aruncă Steaua din Europa încă din luna iulie, iar vistieria clubului rămâne goală.

Steaua are de partea ei experiența la acest nivel. „Militarii” au bifat șapte participări în grupele Ligii Campionilor, în timp ce norvegienii, cei care în 2013 au câștigat abia a doua oară în istorie campionatul intern, nu au evoluat în lumea bună a fotbalului.