Editura Evenimentul si Capital

Statul Paralel există și dă din coadă. Azi: Comisia Parlamentară anchetează culoarea vîntului turbat | ROMANIA LUI CRISTOIU

Ion Cristoiu
Autor: | | 2 Comentarii | 2082 Vizualizari

Luni, 22 mai 2017, au debutat lucrările Comisiei de anchetă parlamentară privind alegerile prezidențiale din 2009. Ca și în alte situații în care aflarea Adevărului a fost asumată de o comisie de anchetă, s-a invocat o zicere potrivit căreia înființarea unei comisii e cel mai bun mijloc de a îngropa un adevăr.

Autorul acestei ziceri n-a fost invocat, lăsîndu-se impresia că ar fi vorba de un fel de proverb făurit pe cale orală de înțelepciunea politicienilor strînși în jurul meselor de talkshow-uri, ca odinioară creatorii Mioriței - ciobanii - în jurul focurilor de la stînă.

Dacă nu cumva există și un înaintaș, pe care eu nu-l știu, atunci zicerea despre comisii aparține Mareșalului Ion Antonescu, în ipostaza sa de premier care conducea ședința Consiliului de miniștri din 3 martie 1942. Potrivit Stenogramei (premierul Ion Antonescu introduce întîia oară în Istoria României înregistrarea și transcrierea ședințelor de Guvern), la ordinea de zi se aflau următoarele:

Disciplina în Şcoală şi apariţia unor manifestări legionare în rîndul studenţilor; salarizarea corectă a învăţătorilor şi doctorilor, chirii; situaţia invalizilor; situaţia refugiaţilor; starea de sănătate a populaţiei etc.”

La un moment dat, Mareșalul a zis:

„Profit de această ocazie ca să atrag atenţia tuturor în privinţa acestei plăgi, a acestor comisii, care pompează şi nu fac nici o treabă. Comisiile sunt făcute ca să difuzeze răspunderile. Cînd cineva nu vrea săşi ia răspunderea, face o comisie. Aceste comisii au dus multe societăţi omeneşti la pieire.”

Poate fi mai bine întruchipat adevărul că o comisie se înființează pentru difuzarea răspunderilor decît cea născocită de Liviu Dragnea pentru a investiga alegerile din 2009 plecînd de la dezvăluirile lui Dan Andronic din serialul Noi sîntem Statul?!

Așa cum am mai scris și cum am mai zis, dezvăluirile lui Dan Andronic se referă la punerea la cale, în seara zilei de 6 decembrie 2009, de către stîlpii Statului Paralel, a operațiunilor de contracarare ilegală a acțiunilor legale - trei la număr - prin care unul dintre cei doi combatanți - PSD - va contesta rezultatul alegerilor din al doilea tur. În nici un caz, dezvăluirile lui Dan Andronic, precum și alte dezvăluiri din presă, nu se referă la acuzația PSD de fraudare a alegerilor de către PDL, acuzația susținută și în contestarea alegerilor de la CCR. Atît în contestația de la CCR, cît și în acțiunile de la Curtea de Apel, PSD de la vremea respectivă nu suflă o vorbă despre intervenția vreuneia dintre instituțiile prezente prin șefii lor la Cina cea de taină. A deschide o anchetă despre fraudarea alegerilor de către PDL, cu mijloace clasice, așa cum a făcut PSD, înseamnă a încerca să deturnezi adevărata investigație - cea despre săptămîna 7-14 decembrie 2009 - angajîndu-te într-un efort inutil și diversionist. Inutil, pentru că nici o comisie de anchetă din lume nu va putea stabili dacă alegerile de acum opt ani au fost fraudate de către PDL, diversionist, pentru că se lasă impresia că se investighează cînd, de fapt, se bate apa-n piuă. Astfel adevărata chestiune - cea a intervenției Statului Paralel în procesul legal de contestare a rezultatului scrutinului - rămîne în afara investigației.

Deși nu numai Dan Andronic, dar și alți ziariști, politicieni, membri ai societății civile, au atras atenția că orice anchetă - fie ea parlamentară, penală sau jurnalistică - trebuie să aibă drept obiectiv aflarea adevărului despre săptămîna de foc 7-14 decembrie 2009, cînd toate acțiunile PSD au fost spulberate, iar liderilor PSD li s-a arătat mîța prin operațiunea brutală de reținere a lui Cătălin Voicu, atît Parlamentul, cît și Parchetul s-au concentrat exclusiv pe suspiciunea de fraudare a alegerilor de către PDL.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Opinii EVZ

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
18:14 Firea a oferit DETALII INCENDIARE din culisele PSD. ATAC DEVASTATOR la adresa lui Dragnea 18:13 ZÂNZANIE în PSD! ARDELENII ies la ATAC. Planul EXTREM pentru SUSȚINEREA lui Dragnea 18:11 Se strâng rândurile în jurul lui DRAGNEA. DEMOCRAȚIA partidului este CONTESTATĂ 18:08 STĂNESCU nu-l mai SUPORTĂ pe DRAGNEA. Mesaj AGRESIV de ULTIMĂ ORĂ 18:04 REACȚIE din GUVERN cu privire la SCRISOAREA CELOR TREI GREI. „Momentul este PROST ales” 17:58 DRAGNEA NU mai ARE de ALES! DEMISIA sau CĂDEREA GUVERNULUI? PSD poate PIERDE MAJORITATEA în PARLAMENT, dacă actualul LIDER NU SE REATRAGE 17:37 Partizanii lui DRAGNEA activează OPȚIUNEA NUCLEARĂ. Acuzații de COLABORARE cu STATUL PARALEL. „Parcă e venită din LABORATORUL KOVESI-MAIOR-COLDEA!” 17:01 ATACURI repetate în PSD. O întreagă ORGANIZAȚIE de partid SUSȚINE scrisoarea împotriva lui DRAGNEA. 16:25 DRAGNEA vs PSD. Un nume GREU din PARTID susține SCRISOAREA CELOR TREI. 15:50 REACȚIA lui DRAGNEA la LOVITURA de PALAT. „Despre DEMISIE discutăm în CExN” 15:09 Firea nu-l uită şi nu-l iartă pe Dragnea. ATACUL CARE SPUNE TOTUL despre intenţiile ei. News alert 15:07 Cei trei grei vs. Dragnea. SCRISOARE DESCHISĂ INCENDIARĂ despre „starea Partidului Social Democrat”. Breaking news 15:05 Dragnea, APROAPE de FINAL. „DEMERSUL PERVERS” din SCRISOAREA CELOR 3 îi poate fi FATAL. ÎL TRĂDEAZĂ şi Dăncilă? Analiza lui Dan Andronic 15:04 E clar, DRAGNEA ESTE ÎNCOLŢIT din toate părţile! Încă o LOVITURĂ DE RĂSUNET în interiorul PSD 14:14 Ponta CONFIRMĂ COLAPSUL LUI DRAGNEA! Cine urmează la conducerea PSD? 14:08 Dragnea A PRIMIT MAREA VESTE de la Instanța Supremă. DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru liderul PSD. Breaking news 13:07 Ștefănescu reacţionează după SCRISOAREA CELOR 3. Se ştie când SE VA DA CEA MAI APRIGĂ BĂTĂLIE pentru putere în PSD 12:57 Ion Cristoiu a surprins DETALIUL NEVĂZUT din scrisoarea celor 3? ÎNTREBAREA al cărei răspuns POATE FI SALVAREA LUI DRAGNEA. Alertă 12:14 Ultimatumul Vioricăi Dăncilă pentru Liviu Dragnea! Cât mai rămâne în funcție? Editorial de Anca Andrei

Articole salvate