Evenimentul Zilei > Actualitate > Staţiunea Mamaia candidează pentru găzduirea Campionatului Mondial de Bob pe rotile
Staţiunea Mamaia candidează pentru găzduirea Campionatului Mondial de Bob pe rotile

Staţiunea Mamaia candidează pentru găzduirea Campionatului Mondial de Bob pe rotile

Federaţia Română de Bob şi Sanie şi Asociaţia Litoral –Delta Dunării au încheiat un contract de colaborare pentru depunerea candidaturii staţiunii Mamaia în vederea găzduirii Campionatului Mondial de Bob pe rotile, în luna iunie a anului 2016. De altfel, pe bobul cu care sportivele Maria Constantin şi Andreea Grecu au câştigat Cupa Europei la bob feminin, la sfârşitul săptămânii trecute în Germania, era deja trecut numele staţiunii Mamaia.

Preşedintele Asociaţiei Litoral- Delta Dunării, Corina Martin, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă că proiectul face parte din strategia de promovare a staţiunii Mamaia, fiind finanţat din taxa colectată de la hotelieri. „Dacă reuşim să ne depunem candidatura şi să fim selectaţi, în baza unei documentaţii serioase şi a filmului de promovare a staţiunii Mamaia, găzduirea campionatului mondial de bob pe rotile va fi un eveniment de amploare internaţională care va atrage mii de turişti, străini şi români, şi va face posibilă creşterea gradului de ocupare la început de sezon”, spune Corina Martin. Va fi un eveniment inedit pentru România, „întrucât nu există încă nicio pistă de acest gen pe teritoriul ţării”

În urma competiţiilor sportive de bob din sezonul 2014-2015 , echipa României formată din Andreea Grecu şi Maria Constantin, antrenată de fostul campion constănţean Paul Neagu, a obţinut cel mai mare punctaj, cu două medalii de bronz şi una de aur, câştigând Cupa Europei la campionatele de la Winterberg. Echipajul a evoluat cu bobul inscripţionat cu sigla oficială a staţiunii Mamaia şi mesajul „Holidays in Mamaia România”. Mesajul transmis de antrenorul de bob Paul Neagu, aflat acum la Innsbruck împreună cu echipajul României, este optimist. El crede în „organizarea unui campionat mondial de bob pe rotile, de starturi pe 50 de metri, pe malul Mării Negre, unde în 2016 putem să preluăm campionatele mondiale care s-au ţinut 12 ani la rând, în Monaco”.