Evenimentul Zilei > Economie > Statele SUA vs. gigantul Google. Compania, vizată de o anchetă anti-trust
Statele SUA vs. gigantul Google. Compania, vizată de o anchetă anti-trust

Statele SUA vs. gigantul Google. Compania, vizată de o anchetă anti-trust

Google este  ameninţat de o iminentă anchetă antimonopol  în SUA. Potrivit Washington Post, mai mult de jumătate din Statele SUA şi-ar putea uni forţele pentru a deschide oficial o anchetă lunea viitoare.

Aceasta ar trebui să stabilească dacă gigantul se face vinovat de abuz de poziţie dominantă.

Deocamdată sunt disponibile puţine amănunte

Nu este cunoscut, de exemplu, dacă guvernul federal american – care a anunţat în iulie că va examina posibilele practici neconcurenţiale ale GAFAM (Google, Apple, Facebook, Amazon şi Microsoft) – se va uni cu anchetele judiciare locale. În anii ’90, această strategie de alianţe între mai multe state, a îngenuncheat industria tutunului în SUA, care a trebuit să plătească 206 miliarde de dolari în 25 de ani.

Uniunea Europeană a amendat Google

În 2018 Uniunea Europeană a amendat Google cu 4,3 miliarde de euro. Compania americană a făcut apel, dar a anunţat în acelaşi timp în această vară că va oferi curând utilizatorilor o gamă largă de browsere şi motoare de căutare Android. În Statele Unite, luna de miere dintre Silicon Valley şi oficialii aleşi a explodat după scandaluri repetate, de la Cambridge Analytica până la utilizatorii ascultaţi prin boxele lor conectate.

Mai mult de jumătate din Statele SUA şi-ar putea uni forţele împotriva Google

Simţind din ce parte bate vântul, în mai Google s-a concentrat pe confidenţialitate: noua generaţie a Androidului său, în mod special, va funcţiona local şi nu va mai fi necesară trimiterea atâtor informaţii în cloud. Rămâne de văzut dacă această nouă conştientizare nu vine prea târziu: candidata democrată, Eizabeth Warren, care are acum vânt din pupa, a dezvăluit un vast plan de dezmembrare a giganţilor tehnologiei, noteză washingtonpost.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.