Evenimentul ZileiVremeaStarea vremii în weekend: Avertizare meteo pentru toată România

Starea vremii în weekend: Avertizare meteo pentru toată România

Starea vremii în weekend: Avertizare meteo pentru toată România
În weekend sunt anunțate temperaturi peste normalul acestei perioade, sâmbătă toate regiunile aflându-se sub avertizare de caniculă și disconfort termic.

Sâmbătă vremea va fi călduroasă în toate zonele de câmpie și de podiș, informează ANM. Se vor înregistra temperaturi maxime de 34…36 de grade, iar în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, izolat chiar 37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unități în special în Câmpia Română și în Câmpia de Vest.

În București, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi ce vor atinge 35-36 de grade, în special în zona urbană, iar norii vor fi aproape inexistenți.

Pe litoral soarele va străluci permanent, temperaturile vor ajunge la 34 de grade, iar temperatura apei marii se menține la 25 de grade. Există șansa disconfortului termic în special în intervalul 11-16, din cauza temperaturilor crescute și a vântului aproape absent.

De asemenea, în cursul zilei de duminică 20 august în sudul, centrul și estul ţării vremea se va menţine călduroasă, pe arii restrânse caniculară, cu temperaturi maxime de 34…35 de grade. În regiunile vestice instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, iar temperatura va fi în scădere.  


Accesează: