Breaking News. Starea de alertă continuă. Președintele a făcut anunțul

Breaking News. Starea de alertă continuă. Președintele a făcut anunțul

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de alertă va continua, urmând să fie prelungită cu încă 30 de zile din cauza creșterii numărului de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19.

Președintele Klaus Iohannis a precizat că starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile. El a precizat că nu vor fi introduse noi restricții, dar nici nu vor mai fi adoptate noi măsuri de relaxare.

„În aceste condiţii, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, dar şi creşte, este evident că starea de alertă va fi prelungită pentru 30 de zile. (...) Se vor păstra restricţiile care sunt acum în vigoare”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută de la Palatul Cotroceni.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a făcut apel la populație să se protejeze și să respecte măsurile propuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am analizat situaţia epidemiologică, măsurile care se impun. Situaţia epidemiologică nu e bună. Aţi văzut că am avut şi azi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, e foarte mult şi în acest context vreau să vă spun trei lucruri: Protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii! Purtarea măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru evitarea răspândirii virusului”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că vor fi continuate măsurile pentru revigorarea economică chiar dacă vor fi menținute restricțiile pentru populație. Klaus Iohannis a anunţat că Guvernul condus de Ludovic Orban pregătește şi urmează să prezinte, la un moment dat, noi măsuri pentru programul de revigorare economică.

„Dorim să continuăm măsurile care duc la revigorarea economiei, nu dorim să luăm măsuri care să inhibe economia. Și tot în legătură cu revigorea economică este și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă, la Bruxelles. Eu mă voi lupta ca România să obțină cât mai mulți bani pentru revigorarea economică. Ăsta va fi obiectivul meu și al colegilor mei”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a avut o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

 

Bilanț dramatic. Jumătate din bolnavii internați la Terapie intensivă mor de Covid

Un vaccin anti-coronavirus intră în testele finale. Specialiștii sunt optimiști