O polițistă a fost incendiată cu un cocktail Molotov. Din fericire, starea de sănătate a femeii nu a avut prea mult de suferit, întrucât colegii ei au intervenit prompt. Imaginile s-au viralizat rapid, în online [VEZI AICI VIDEO].

Protestele, declanșate de creșteri ale tarifelor la transportul public

Chilienii protestează din cauza creșterii prețurilor și a inechităii sociale.  Vineri, un milion de chilieni au protestat pașnic în capitala Santiago: au fluturat steaguri cu drapelul național, au dansat, au bătut în vase cu linguri de lemn și au purtat pancarte prin care solicită schimbări majore pe scena politică și implicit, în societate.

Protestele din Chile s-au declanșat pe fondul creșterilor tarifelor la transportul public. Acest lucru a dat naștere unor revolte, jafuri și incendii. 17 persoane au murit, câteva sute au fost rănite, 7.000 au fost arestați, iar companiile chiliene au fost păgubite de 1,4 miliarde de dolari.

În prezent, securitatea capitalei Santiago, aflată în stare de urgență, este preluată de armată. Circulația pe timpul nopții este interzisă, iar 20.000 de soldați patrulează pe străzi.