Filmele Star Wars cu cele mai mari încasări. Nu toate au avut succes

Filmele Star Wars cu cele mai mari încasări. Nu toate au avut succes Sursa foto Youtube

Filmele Star Wars au avut venituri globale de box office variind de la 392 de milioane de dolari la 2,1 miliarde de dolari. Solo: A Star Wars Story nu a fost pe placul telespectatorilor și a câștigat doar aproximativ 120 de milioane de dolari, minus costul de producție.

Cel mai ciudat film din această gamă

Cel mai ciudat din această gamă de cinci filme este Solo: A Star Wars Story, care a câștigat doar aproximativ 120 de milioane de dolari, minus costul de producție. Deoarece Box Office Mojo nu precizează ce este inclus în costurile de producție, Solo ar fi putut să nu fi realizat deloc profit dacă nu ar fi fost incluse costurile de marketing și alte costuri.

star wars

Sursa foto Youtube

În 2012, The Walt Disney Company a cumpărat compania de producție independentă de atunci Lucasfilm, fondată de George Lucas în 1971, pentru 4 miliarde de dolari, dobândind drepturile asupra unor astfel de francize profitabile precum Indiana Jones și Star Wars. După cum arată graficul bazat pe cifrele de la Box Office Mojo, ultimele cinci intrări de franciză de pe marele ecran au fost cele mai apreciate, dar și cele mai scumpe.

Filmele Star Wars care au făcut cel mai mare profit

Filmele care au făcut profit în ciuda costurilor de producție de nouă cifre au fost Rogue One: A Star Wars Story și toate intrările din a treia trilogie a francizei. Cel mai performant dintre cei trei a fost The Force Awakens, lansat în 2015. Filmul i-a prezentat pe noii protagoniști Rey, Finn și Poe Dameron, interpretați de Daisy Ridley, John Boyega și, respectiv, Oscar Isaac. Fiecare dintre cele trei filme reflectând anumite aspecte ale trilogiei originale, potrivit statista.com.

Ne puteți urmări și pe Google News
star wars

Sursa foto starwars.com

Istoria filmelor Star Wars

În 1974, după ce a avut succes cu filmul American Graffiti, George Lucas s-a apucat de Războiul stelelor. Primul personaj la care s-a gândit a fost Darth Vader. În 1975, el a început filmările în Tunisia. Cei de la studiourile 20th Century Fox au spus că ideea lui Lucas este un dezastru și că nu va avea succes. Cu toate astea, el nu s-a lăsat și le-a dovedit că peliculele sale vor fi un real succes.