Ziarul a precizat că decesul lui Donen a fost confirmat de unul dintre fiii săi. Donen, care a fost şi coregraf, a regizat „Singin’ in the Rain'” lansat în 1952, cu Gene Kelly în rolul principal.

 Stanley Donen a semnat, de asemenea, regia altor musicaluri legendare, precum „Seven Brides for Seven Brothers” (1954) şi „Funny Face” (1957), cu Fred Astaire şi Audrey Hepburn.

În 1960, s-a mutat în Marea Britanie, unde a realizat două dintre cele mai populare titluri ale sale, ambele având-o ca protagonistă pe Audrey Hepburn: „Charade” (1963) şi „Two for the Road” (1967).

În ciuda faptului că a regizat filme care sunt considerate referinţe în istoria filmului, nu a fost niciodată nominalizat pentru Oscar, premiu pe care l-a primit cu titlu onorific în 1998 pentru o operă marcată de har, eleganţă, spirit şi inovaţie vizuală”.

Născut în Carolina de Sud (SUA) în 1924, Donen a început să danseze când avea doar 10 ani după ce l-a văzut Fred Astaire în filme.

„L-am văzut pe Fred Astaire în „Flying Down to Rio” când aveam 9 ani şi mi-a schimbat viaţa. Mi se părea că este pur şi simplu minunat, şi viaţa mea nu era minunată. Bucuria de a dansa muzica”, a spus Stanley Donen într-un interviu pentru Vanity Fair în 2013.