Evenimentul Zilei > Politica > STAND-UP comedy cu un liberal sucevean: „Turcan, fată finuță, damă de salon. Au spus ai noștri bravi bărbați: Punem de o cooperativă și dacă nu ne umflă DNA-ul până la vară aia e” – VIDEO
STAND-UP comedy cu un liberal sucevean: „Turcan, fată finuță, damă de salon. Au spus ai noștri bravi bărbați: Punem de o cooperativă și dacă nu ne umflă DNA-ul până la vară aia e” – VIDEO

STAND-UP comedy cu un liberal sucevean: „Turcan, fată finuță, damă de salon. Au spus ai noștri bravi bărbați: Punem de o cooperativă și dacă nu ne umflă DNA-ul până la vară aia e” – VIDEO

Vicepreședintele PNL Suceava, Vasile Tofan, a ținut un veritabil număr de stând-up comedy despre istoria tragi-comică a partidului. El a început cu CDR, trecând pe la Tăriceanu - "expert în matrimoniale" și până la numirea Ralucăi Turcan - "damă de salon", povestind și despre felul în care a fost luată decizia la Cotroceni de a fi numită Alina Gorghiu la șefia PNL.

Discursul lui Tofan, fost primar al orașului Fălticeni a avut loc cu ocazia alegerile din organizația liberală suceveană în fruntea căreia a fost ales singurul candidat, Gheorghe Flutur.

"O să vă vorbesc, dragilor, cu surtucul pe mine pentru ca e cam frig aicea. Ce am a vă spune o să iasă un pic din tipicul vorbelor spuse până acum. Am participat la multe adunări din astea de alegeri generale din 90 și pâna acum și una dintre întrebările pe care ți le puneau colegii când îi chemai la o adunare de felul ăsta era : Domnule, dar de la București cine vine?. Și îi spuneai că vine ba cutare, ba cutare! Ei, zicea omul, dacă vine cutare atunci vin și eu.

Astăzi, de la București, nu prea mai are cine veni, din păcate. (Sala a izbucnit în râs și în aplauze – n.r.)

A venit dl Predoiu și îl salut și îi spun bine ai venit. Dragilor, am avut noi, ceea ce se cheamă dreapta românească și PNL, nu știu, soarta ghinionul, neșansa, ca la fiecare sfârșit de episod cu reușită să dăm cu oiștea în gard și să terminăm și partidul, dar și pe liderii săi. Sa o ia unul într-o parte și unul în alta.

Celălalt, și din păcate e mai dureros, fostul nostru președinte de partid, de succes, Călin Popescu Tăriceanu … expert in matrimoniale.

Ce a făcut? Și-a făcut și el un partiduleț și îi slujește pe cine? Tot pe socialiști! Halal noroc am avut.

Am mai sunat odată adunarea și ne-am certat o bucată de vreme că nu știam care e pe brazdă. Izbânda a fost numai pe jumătate că am ajuns numai la Cotroceni, la Palatul Victoria nu am mai reușit. Necaz mare.

După ce am câștigat președinția, a rămas partidul fără conducător. Atunci, mai marii noștri de la București s-au adunat în fața șefului și au spus „Jawohl herr President!”, am înțeles: domnișoara Alina, fată cuminte, inteligentă, tânără. Noi, vajnici bărbați o să o apărăm, nu cumva să-i fure Liviu sandvișul ori Victoraș să-i copieze temele.

Ba mai mult, zice domn prezident, dacă o puneți pe Alina, mergem și la cumătrie. Am rămas dragilor cu cumătria. Politică de cumătrie.

După ce s-a întâmplat în toamnă, Alina s-a dus acasă și partidul a rămas așa o bucată de vreme și iar s-au adunat mai marii noștri de la București. Măi fraților, ce facem? Cum ce facem? De data asta la Cotroceni era lumina stinsă.

S-au adunat și a spus unul dintre ei și nici nu mai contează care: știți fraților filiala cu cele mai bune alegeri la parlamentare? Până să răspundă, tot el dă răspunsul: Sibiu! Aaaa.. mănușă.

Dar cine e președinte la Sibiu? Cum, nu știi? Doamna Raluca. Fată finuță, damă de salon, mănușă ne vine. Au spus ai noștri bravi bărbați: Punem de o cooperativă și dacă nu ne umflă DNA-ul până la vară aia e! 

Dragilor, mai în glumă mai în serios, dar cam asta e situatia in care suntem azi. Întrecerea asta falsă din decursul timpului dintre PNL și PDL a fost ca o întrecere între șchiopi și surzi. Întrecere în urma căreia era să muțim cu toții. Și ca sa nu muțim cred ca a venit vremea să facem ceva și să nu se supere dl Predoiu, dragilor, nici nu avem si nici nu mai este vremea liderului providențial. Singura șansă ca partidul să iasă din situația în care e acuma e o mână de 20-30 de bărbați, cu scaun la cap, care mai vor ceva de la viață și de la PNL și să ia lucrul de la cap.

Aici, la Suceava, lucrurile stau mai bine decât în rest. Cel putin la alegerile din vară, lucrurile au mers șnur. Oarecum supărat și pe bună dreptate Gheorghe Flutur că la alegerile din toamnă socoteala nu prea a ieșit. Domnule, ce naiba nu am făcut?", a spus Vasile Tofan, în discursul său.