Evenimentul Zilei > Sport > Stanciu are încredere în noua naţională: „România are un viitor frumos”
Stanciu are încredere în noua naţională: „România are un viitor frumos”

Stanciu are încredere în noua naţională: „România are un viitor frumos”

Mijlocaşul ofeensiv al Spartei Praga trece printr-o perioadă excelentă la echipa de club şi speră să repete evoluţiile bune şi în cele trei partide ale tricolorilor programate la sfârşitul acestei luni.

Nicolae Stanciu laudă tânăra generaţie care a făcut pasul spre naţionala mare. Fotbalistul în vârstă de 27 de ani crede că România are la dispoziţie un lot echilibrat, care se poate bate cu şanse, în aceste preliminarii, pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2022.

„Sunt foarte mulţi tineri care au făcut performanţă la naţionala Under 21 şi care joacă în campionate puternice. Eu un mix de generaţii şi cred că, împreună cu noi, cei din generaţia veche, România are un viitor frumos” a fost pronosticul optimist pe care l-a oferit Stanciu.

Franţa 1998, ultimul Mondial pentru tricolori

Stanciu are încredere că a venit, în sfârşit, timpul ca România să pună punct calificărilor ratate din ultimii ani. Pentru a prinde biletele la competiţia din Qatar, fotbalistul Slaviei Praga e convins că tricolorii nu au la îndemână o altă variantă pentru confruntarea de mâine seară, cu Macedonia de Nord, decât pe aceea a victoriei.

Tricolorii nu au mai evoluat la un turneu final de Campionat Mondial din 1998, când Gică Hagi şi „Generaţia de Aur” au ajuns până în faza optimilor de finală, în care au cedat în faţa viitoarei medialiate cu bronz, marea surpriză Croaţia, scor 0 – 1.

„Adevărul e că a trecut foarte mult timp de când România nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial. Cred că este foarte important modul în care vom începe mâine. Dacă vom reuşi să debutăm cu o victorie, atunci moralul nostru va fi foarte ridicat pentru celelalte partide” a mărturisit mijlocaşul ofensiv de 1,68 metri.

Stanciu se plânge de timpul prea scurt petrecut la naţională

Mijlocaşul crescut în pepiniera celor de la Unirea Alba Iulia a înscris nu mai puţin de opt goluri în ultimele şase meciuri ale praghezilor, dar recunoaşte că timpul mult prea scurt petrecut la naţională şi schimbările permanente din lotul tricolorilor nu îi permit să facă uşor tranziţia dinspre club spre prima reprezentativă.

„Îmi doresc să ajut echipa naţională cât pot mai bine, dar e diferit faţă de ce e la formaţia de club. Acolo avem un ciclu săptămânal de antrenamente, am aceiaşi colegi şi aceiaşi antrenori de doi ani de zile. E total diferit. Aici, la naţională, avem uneori doar un singur antrenament împreună” a explicat Stanciu.