Evenimentul Zilei > Actualitate > SRI, reacție DURĂ. Eduard Hellvig ACUZĂ DEZINFORMĂRI și încercări de DENIGRARE a serviciui SECRET
SRI, reacție DURĂ. Eduard Hellvig ACUZĂ DEZINFORMĂRI și încercări de DENIGRARE a serviciui SECRET

SRI, reacție DURĂ. Eduard Hellvig ACUZĂ DEZINFORMĂRI și încercări de DENIGRARE a serviciui SECRET

SRI a transmis că se încearcă denigrarea și atragerea serviciului secret într-o zonă a speculațiilor prin afirmații false. Directorul instituției, Eduard Hellvig, susține că Serviciului Român de Informații nu este implicat în niciun fel de jocuri de putere.

Consiliul Director al Serviciului Român de Informații (SRI) a transmis precizări, în urma ultimelor evenimente și declarații publice. SRI precizează că „este regretabil faptul că se încearcă atragerea Serviciului Român de Informații într-o zonă a speculațiilor prin afirmații false, acuzații nefondate și calomnierea cadrelor Serviciului”.   

„SRI condamnă ferm aceste încercări de denigrare a instituției și îi asigură pe partenerii interni și externi că va ramâne ancorat în misiunile sale care privesc exclusiv securitatea națională”, se arată în comunicatul instituției.

De asemenea, oficialii serviciului secret precizează: „Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, îi asigură pe toți cetățenii României de neimplicare în niciun fel de jocuri de putere, de menținere a instituției în afara dezbaterilor politice și de determinare în efortul conjugat de a prezerva securitatea națională”.