Evenimentul Zilei > Actualitate > SRI încurajează pânda pentru Moș Crăciun
SRI încurajează pânda pentru Moș Crăciun

SRI încurajează pânda pentru Moș Crăciun

Serviciul Român de Informaţii a publicat pe pagina oficială a instituţiei un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Crăciun, în care afirmă că cel mai de preţ bun al poporului român este libertatea.

„Trei decenii de libertate pe scara istoriei înseamnă extrem de puțin. Dar, pentru un popor care a trăit patru decenii de totalitarism, cu toate neajunsurile pe care le aduce un astfel de regim, acești 30 de ani de libertate înseamnă enorm. Diferența de percepție asupra anilor petrecuți în comunism este dată de ceea ce înseamnă pentru fiecare individ acea perioadă – pentru unii este istorie, pentru alții este memorie. Niciodată în istorie, libertatea unei națiuni nu a putut fi suprimată în totalitate și într-un mod absolut. Pentru că, așa cum spunea George Orwell, „un lanț invizibil ține unită o națiune”. Și în 1989, acest lanț a devenit vizibil și a rupt toate barierele impuse de regimul comunist.

La 30 de ani de la redobândirea libertății, să păstrăm vie memoria eroilor care și-au sacrificat viața pentru dreptul nostru de a fi liberi, de a ne exprima liberi, de a alege unde și cum vrem să trăim. Și pentru a ne bucura împreună, ca națiune, de libertatea noastră, să nu uităm ce spunea John Stuart Mill, părintele filosofiei utilitariste: „Libertatea ta se termină acolo unde începe libertatea celuilalt!”, este mesajul SRI