Evenimentul Zilei > Politica > Spovedanie ISTORICĂ a lui Coldea. Ce s-a întâmplat CU ADEVĂRAT 2009. Au fost fraudate alegerile prezidențiale? RĂSPUNS EXPLOZIV într-o scrisoare eveniment.
Spovedanie ISTORICĂ a lui Coldea. Ce s-a întâmplat CU ADEVĂRAT 2009. Au fost fraudate alegerile prezidențiale? RĂSPUNS EXPLOZIV într-o scrisoare eveniment.

Spovedanie ISTORICĂ a lui Coldea. Ce s-a întâmplat CU ADEVĂRAT 2009. Au fost fraudate alegerile prezidențiale? RĂSPUNS EXPLOZIV într-o scrisoare eveniment.

Fostul prim-adjunct al SRI, generalul Florian Coldea a trimis o scrisoare Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009. El nu se va prezenta la audieri, însă face o serie de precizări în documentul trimis.

„Atât în cursul zilei de 06 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, în calitate de prim-adjunct al directorului SRI, am desfăşurat cu precădere activităţi circumscrise apărării, promovării intereselor de securitate ale statului român şi protejării cetăţenilor României, potrivit competenţelor conferite instituţiei, adecvate funcţiei şi adaptate situaţiilor specifice (concret, în perioada la care ne referim, adaptate contextului electoral). De asemenea, în mod direct, ca orice alt cetăţean, ocazional am avut activităţi cu caracter privat – fără nicio legătură cu atribuţiile mele de serviciu sau care să implice calitatea mea profesională. Menţionez că aceste activităţi, deşi private, se supun prevederilor din normele şi regulamentele militare aplicabile personalului SRI şi nu au afectat în niciun fel conduita mea profesională sau îndeplinirea sarcinilor de serviciu”, informează Coldea.

El mai precizează că „în contextul particular al zilei de 6 decembrie 2009, nu am luat cunoştinţă de niciun fel de date, informaţii, respectiv fapte sau împrejurări referitoare la posibilitatea afectării rezultatului electoral sau cu privire la alte aspecte care fac obiectul activităţii Comisiei”. 

Articol în curs de actualizare.