Evenimentul Zilei > Sport > Sportul românesc revine la viață. Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Stroe
Sportul românesc revine la viață. Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Stroe

Sportul românesc revine la viață. Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Stroe

Minsitrul Ionuț Stroe a vorbit despr ereluarea activităților sportive în România.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat, astăzi, într-o conferință de presă, reluarea activităților sportive și a vorbit despre schimbările apărute față de restricțiile impuse la data de 15 mai. Ministrul a confirmat că Liga I re va relua pe 13 iunie.

„Se pot relua competițiile sportive în aer liber și deja sunt niște solicitări oficiale pentru redeschiderea unor competiții. Ne-au solicitat până acum cei de la fotbal, pentru data de 13 iunie, cei de la automobilism, pe 20 iunie, și cei de la ciclism, pe 2 iulie.

De pe 1 iunie, în România, se poate mai mult sport. Această libertatea vine cu o responsabilitate mare. Aș vrea să fac un apel Deschideți sălile și bazele pentru sport! Asigurați-vă că îndepliniți condițiile stării de alertă și protejați sănătatea tuturor participanților.

Am creat un cadru legal, care acum e pe site-ul MTS, și trebuie să-l respectați. Ordinul comun al MTS și MS stabilește un cadru foarte bine definit, un volum de informații mare, pentru majoritatea tipurilor de pregătire, antrenament și competiții. Mai puțin pentru cele în sală. Tot ce trebuie să faceți e să puneți planul în aplicare și să-l respectați. Mingea e la cluburilor sportive, organizatorii competițiilor și administratorii de baze sportive.

Iată ce avem în plus față de 15 mai:

Deschidere față de toate categoriile de vârstă, se pot organiza competiții sportive în anumite condiții
Ordinul reglementează activitatea sportivilor de performanță, adică a celor legitimați la un club. Se pot deschide competițiile sportive în aer liber la sportul individual și la cele de echipă, în anumite condiții

Sunt permise antrenamentele individuale și la sporturile de sală

Se pot relua antrenamentele și competițiile în bazin, pentru sportivii legitimați
Rămâne regula fără spectatori, la toate competițiile. Prezența spectatorilor e mai puțin posibilă acum

Există un interes de cum își pot relua juniorii antrenamentele. Se pot antrena individual în sală sau în aer liber sau în grupuri de 3 participanți. Cluburile și administratorii de baze sportive pot redeschide activitatea, dar să respecte condițiile din ordinul MTS.

Sportivii de la sporturile în sală se pot antrena în sală, individual, dar respectând distanțarea și regula celor 7 metri pătrați.

Se pot relua competițiile în aer liber, și la juniori, și la seniori, dar în anumite condiții. După ce este informat MTS și după o perioadă de pregătire, la copii și juniori trebuie acordul parental”, a anunțat Ionuț Stroe.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: