Spitalul județean ține pitită aparatură medicală nouă, de milioane de euro
Editura Evenimentul si Capital

Spitalul județean ține pitită aparatură medicală nouă, de milioane de euro

Autor: | | 0 Comentarii | 2418 Vizualizari

Policlinica 2 a Spitalului Județean de Urgență Constanța este imobilul care demonstrează modul în care autoritățile și-au bătut joc de sănătatea oamenilor. Aparatură medicală performantă, de milioane de euro, la țiplă, zace de aproape patru ani în încăperile policlinicii, singurii „pacienți” fiind paznicii. Cei care au făcut proiectul european și ar fi trebuit să-l implementeze sunt în închisoare, iar cei care le-au urmat suflă și în iaurt, termenul de punere în funcțiune fiind astfel întârziat.

Policlinica 2 a Spitalului Județean Constanța ascunde un muzeu sinistru. Sunt zeci de cabinete pline cu aparatură medicală performantă, computer tomograf, aparate Roentgen, ecografe, microscoape, centrifugă, vortex, autoclave, scaune recoltare sânge, săli de tratament, aparate de fizioterapie, galvanizare, terapie cu curenți de înaltă frecvență, aparat terapie cu laser, aerosoli, parafină, saună, holuri de așteptare cu scaune frumos rânduite, sală de gimnastică, bandă de mers, steper, bicicletă ergonomică etc.

Din 2014, „exponatele” sigilate sunt sub lacăt. Singurii vizitatori sunt paznicii și reprezentanții Consiliului Județean Constanța, care vin să vadă dacă aparatura nu a fost afectată sau să se roage de Spitalul Județean să urgenteze demersurile pentru punerea în funcțiune a proiectului.

Bolnavii, nevoiți să-și facă analizele medicale la clinicile private

Constănțenii nu știu că ar fi trebuit să beneficieze de patru ani de dotările Policlinicii 2. Sunt nevoiți să scoată din buzunar sute de lei pentru a-și face analizele medicale la clinicile private din oraș. Numai o investigație la computerul tomograf costă, la privat, între 200 și 1.100 de lei, în condițiile în care CT-ul Spitalului Județean de Urgență stă închis, sub cheie, în Policlinica 2. Numai aparatura medicală pentru Radiologie a costat aproape 5 milioane de lei, iar echipamentele de laborator, aproape 600.000 lei. Șefa Direcției Proiecte Europene din CJ Constanța, Elena Georgescu, spune că Reabilitarea Policlinicii 2, proiect din programul europeran 2007-2013, valoarea fiind de 23,3 milioane de lei, trebuia finalizată în 2015. Nu se știe cum, dar atunci s-a și semnat recepția. Dar funcțional, nu este nici acum. Deși beneficiarul, CJ Constanța, condus atunci de Nicușor Constantinescu, raporta finanțatorului european că „în urma instruirii personalului medical, în data de 27 iunie 2014 s-au predat și pus în funcțiune echipamentele medicale”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate