Spitalele din București și clasificarea acestora. Cum să alegi spitalul în care să te tratezi!

Spitalele din București și clasificarea acestora. Cum să alegi spitalul în care să te tratezi! Guvernul deblochează angajările din spotale. Sursa foto: Arhiva EvZ

Spitale București? București, capitala României, găzduiește o gamă diversă de instituții medicale, fiecare având un rol vital în asigurarea îngrijirii sănătății pentru locuitorii orașului și împrejurimi. Clasificarea spitalelor pe teritoriul Municipiului București este un proces important care ajută la organizarea și eficientizarea sistemului de sănătate. Această clasificare se bazează pe mai multe criterii, inclusiv tipul de servicii oferite, specializarea medicală și nivelul de urgență pe care îl pot gestiona.

Clasificarea spitalelor pe teritoriul Municipiului București

Spitale București de Importanță Națională (IM)

Aceste instituții sunt recunoscute pentru expertiza lor în anumite domenii medicale și oferă servicii la nivel național. Clasificarea "IM" indică faptul că spitalul are o importanță majoră și un impact semnificativ asupra sistemului de sănătate la nivel național.

Institutul Oncologic "Prof.Dr. Al. Trestioreanu" București Institutul Național de Endocrinologie "CI Parhon" București Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie "Ana Aslan" București Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof.Dr.Matei Balș" București Institutul de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL București Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" București Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare București Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice "Prof.Dr.N. Paulescu" București Institutul Național de Recuperare Medicală Fizică și Balneoclimatologie București Institutul Clinic Fundeni București Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr.CC Iliescu" București Institutul Național de Medicina Complementara și Alternativa "Prof. Dr. Florin Brătila" București Spitalul Clinic de Urgenta București Spitalul Clinic de Urgente Oftalmologice București Spitalul Clinic de Urgențe de Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri București Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" București Spitalul Clinic de Urgenta "Sf.Ioan" București Spitalul Universitar de Urgenta București Spitalul Militar Central București Centrul Clinic de Urgenta Boli Cardiovasculare al Armatei București Spital de Urgenta al MAI Prof D Gerota București Spital de Urgenta al SRI Prof Dr Agripa Ionescu București Spital Universitar de Urgenta Elias București

Lista spitale Bucuresti – Google My Maps

Ne puteți urmări și pe Google News

Spitale de Importanță Regională (IIM)

Aceste spitale din București oferă servicii medicale specializate și sunt un punct de referință pentru regiunea în care se află. "IIM" semnifică un nivel intermediar de importanță, cu un rol regional semnificativ în sistemul de sănătate.

Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului "Prof.Dr.A. Rusescu" Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr.Carol Davila" Centrul Medical Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii "Dr. Nicolae Robănescu" Spitalul Clinic "Filantropia" Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială "Prof.Dr.Dan Teodorescu" Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale "Dr. Victor Babeș" Spitalul Clinic Dermatovenerologic "Prof.Dr. Scarlat Longhin" Spitalul Clinic "Prof. Dr. Th. Burghele" Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Prof.Dr. Panait Sârbu" Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu" Spitalul Clinic de Urgenta Copii "Maria Sklodowska Curie" Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia"

Spitale cu Planuri de Confidențialitate (Plan conf.)

Spitalele din această categorie au protocoale speciale pentru gestionarea informațiilor sensibile și a cazurilor deosebite. Aceste spitale se ocupă adesea de cazuri care necesită confidențialitate sporită și securitate în gestionarea datelor pacienților.

Spitalul Clinic "Sf. Maria" Spitalul Clinic "Colentina" Spitalul Clinic "Nicolae Malaxa" Spitalul Clinic "Colțea" Spitalul Clinic de Urgență București Spitalul Clinic de Urgență "Sf. Pantelimon" Spitalul Penitenciar Rahova Spitalul Clinic CF 2 București Spitalul Prof Dr Constantin Angelescu Spitalul Clinic CF Nr 1 « Witting » Centrul de Sănătate RATB Spitalul de Urgență al MAI Prof D Gerota Spitalul de Urgență al SRI Prof Dr Agripa Ionescu Spitalul Universitar de Urgență Elias SC Sanador srl

Spitale de Nivel V

Aceste spitale din București se concentrează pe anumite nișe medicale sau servicii specializate și sunt desemnate cu "V" pentru a indica nivelul lor specific de specializare și focalizare.

Institutul Național de Medicină Complementară și Alternativă "Prof. Dr. Florin Brătilă" Centrul de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia" Spitalul de Boli Cronice "Sf. Luca" Spitalul de Pneumoftiziologie "Sf. Ștefan" Spitalul de Psihiatrie Titan "Dr. Gh. Gorgoș" Centrul de Evaluare și Tratament a Toxicodependențelor pentru Copii și Tineri "Sf. Stelian" Clinica de Angiografie și Terapia Endovasculară Hemodinamic srl Spital Oftalmologie Euroeye srl Clinica New Medics srl sediu Secundar Oradea SC Prain srl Munposan srl SC Clinica Sf. Lucia SC Binafarm srl SC Tinos srl
Spitale Bucuresti

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca

Spitale private București și alte unități medicale

Această categorie include spitale private și clinici care oferă servicii medicale diverse, de la îngrijiri generale la specializări specifice. Aceste instituții sunt adesea clasificate în funcție de planurile de confidențialitate și nivelurile de servicii oferite.

Deltahealthcare srl Euroclinic Hospital Centrul Medical Unirea Clinica de Angiografie și Terapia Endovasculară Hemodinamic srl Spital Oftalmologie Euroeye srl Clinica New Medics srl sediu Secundar Oradea SC Medlife SA Spitalul Penitenciar Rahova Spitalul Clinic CF Nr 1 « Witting » Centrul de Sănătate RATB SC Prain srl Munposan srl SC Clinica Sf. Lucia SC Binafarm srl SC Tinos srl SC Sanador srl

Alegerea spitalului potrivit: o decizie vitală pentru pacienți - spitale București

În peisajul complex al asistenței medicale din București, pacienții se confruntă adesea cu decizia dificilă de a alege spitalul cel mai potrivit nevoilor lor. Fie că este vorba de o urgență medicală sau de un tratament specializat, înțelegerea clasificării spitalelor și cunoașterea specializărilor acestora poate face diferența în calitatea și eficiența îngrijirii primite.

România și spitalele ei

Sursa: Arhiva EVZ

Spitale de top pentru cazuri complexe: 

Pacienții cu afecțiuni grave sau rare sunt îndrumați către Spitalele de Importanță Națională (IM), unde expertiza medicală și tehnologia avansată sunt la dispoziția lor. Aceste centre de excelență oferă nu doar tratamente de ultimă oră, ci și o speranță nouă pentru cei care se confruntă cu boli dificile.

Centre regionale pentru îngrijiri specializate: 

Pentru cei care caută specialiști în anumite domenii, dar al căror caz nu necesită nivelul de complexitate al unui spital IM, Spitalele de Importanță Regională (IIM) reprezintă o opțiune valoroasă. Aici, pacienții pot beneficia de îngrijire de calitate, mai aproape de comunitatea lor.

Confidențialitatea și empatia în prim plan: 

În cazurile sensibile care necesită o abordare discretă, Spitalele cu Planuri de Confidențialitate (Plan conf.) oferă un refugiu sigur. De la tratamente psihiatrice până la cazuri medicale delicate, aceste instituții asigură că nevoile emoționale și de confidențialitate ale pacienților sunt întotdeauna respectate.

Alternative și nișe medicale: 

Pentru cei care caută tratamente alternative sau îngrijire în domenii de nișă, Spitalele de Nivel V deschid noi orizonturi. Fie că este vorba de medicină complementară sau de îngrijirea afecțiunilor cronice, aceste spitale oferă servicii adaptate și personalizate.

Confortul și accesibilitatea în spitalele private: 

Într-o lume în care confortul și accesibilitatea sunt tot mai căutate, spitalele private și alte unități medicale completează peisajul sănătății din București. Oferta lor variată, de la îngrijiri generale la specialități specifice, asigură că fiecare pacient găsește locul potrivit pentru nevoile sale medicale.

Într-o eră în care sănătatea este mai valoroasă ca niciodată, alegerea spitalului potrivit este mai mult decât o decizie medicală - este un pas către o viață mai bună. Cu informațiile potrivite și consultarea adecvată, pacienții pot naviga prin acest peisaj complex și pot face alegerea care le va aduce cea mai bună îngrijire posibilă.