Ca urmare, șefii din sănătate se preătesc pentru situația teribilă în care 80% dintre britanici sunt infectați cu coronavirus în decurs de un an.

Prof. Chris Whitty, consilierul medical principal al guvernului, a descris anterior această cifră drept cel mai cumplit scenariu și a sugerat că numărul real se va dovedi mai mic. Cu toate acestea, informarea arată clar că există o astfel de posibilitate.: „Până la 80 de procente  din populație ar putea  să fie infectate cu Covid-19 în următoarele 12 luni, și până la 15% (7,9 milioane de persoane) pot necesita spitalizare”.

Prezentarea informativă trece în revistă cele mai recente estimări oficiale cu privire la modul în care infecția ar putea afecta atât sănătatea publicului, cât și personalul serviciilor care duc greul în lupta cu pandemia, precum National Health Service (Serviciul Național Medical), poliția, pompierii și transporturile.

Informarea. elaborată în cursul ultimele zile, a fost trimisă șefilor de spital și medicilor superiori din NHS.

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea din Anglia de Est și expert în epidemiologie, spune că e foarte plauzibil ca această epidemie să dureze un an. „Cred că se va reduce în vară, spre sfârșitul lunii iunie și va reveni în noiembrie, așa cum face gripa obișnuită. Cred că vom avea pentru totdeauna probleme cu coronavirusul, dar aceste vor deveni mai puțin severe în timp, odată cu creșterea imunității ”, a adăugat expertul britanic.

Documentul dezvăluie, de asemenea, că aproximativ 500.000 din cele 5 milioane de persoane care lucrează „în servicii esențiale și infrastructură critică” se vor îmbolnăvi în următorul an.

În aceste condiții, documentul arată că serviciul de sănătate nu poate face față unui număr att de mare de persoane cu simptome care trebuie testate, deoarece laboratoarele sunt deja sub o presiune foarte mare. Astfel, de acum înainte, vor fi testați numai cei grav bolnavi, care sunt deja în spital, și persoanele din casele de bătrâni și închisorile în care a fost detectat coronavirusul. La  o rată de infecție de 80% se estimează că virusul ar putea provoca moartea a jumătate de milion de oameni, ceea ce ar reprezenta o rată a mortaliutății de 1 la sută. Alți specialiști iau în calcul o rată a mortalității de 0,6 la sută, ceea ce, la nivelul Marii Britanii, înseamnă 318.660 de decese.

Potrivit The Guardian, oamenii de știință din Marea Britanie și din întreaga lumel apreciază că numărul cazurilor la nivel mondial va crește rapid în următoarele 10 – 14 săptămâni.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE