Editura Evenimentul si Capital

SPION FĂRĂ VOIE. ACOPERIT din presă, într-un avion plin cu TERORIȘTI ai SRI

Autor: | | 4 Comentarii | 15226 Vizualizari

Marţi seara am participat la un exerciţiu antitero, organizat de către SRI într-un avion Tarom aflat în plin zbor. Și dintr-un simplu observator, dintr-un simplu jurnalist care a venit în căutarea unei ştiri, am devenit fără voia mea agentul 007, spionul care, printr-o încurcătură, s-a infiltrat printre cunoscuţii „Şoimi”.

Zilele trecute, un coleg de redacție mi-a propus să particip la un exerciţiu. Şi nu unul de imaginaţie sau de cine ştie ce respiraţie care te eliberează de stres, ci unul în cadrul căruia „şoimii” SRI vor simula un atac terorist la bordul unui avion, aflat în plin zbor, pe timp de noapte. Am făcut ochii mari cât cepele, am cerut detalii, mi s-a spus că alte informaţii nu avem şi, desigur, am acceptat. Așa că marți seara, în aeroportul „Henri Coandă”, o domnişoară tare amabilă mi-a făcut check-in-ul şi mi-a înmânat biletul de avion. Urma să zbor spre Larnaca (Cipru).

După ce am trecut de porţile de securitate, m-am pironit într-un scaun şi am aşteptat, într-o uşoară stare de suspensie, îmbarcarea. Eram singurul rătăcit din faţa ghişeului. La scurt timp, rând pe rând, şi-au făcut apariţia tot felul de oameni, de la tineri care lucrează în mass-media, la oficiali din cadrul companiei Tarom şi până la bărbaţi robuşti, cu priviri pătrunzătoare, care îţi scrutau măduva sufletului.

Înainte de atac, un SRI-ist mi-a dat o gumă de mestecat

Port o scurtă discuţie cu un reprezentant Tarom. Aflu că exerciţiul la care voi fi martor este o premieră (agenţii SRI se pregătesc de obicei în simulatoare), apoi mă îmbarc. În avion, puhoi de „călători”. Ni s-au înmânat nişte ochelari militari de protecţie, stewardesa ne-a instruit ce să facem în caz de, iar la scurt timp avionul a decolat. De jur împrejur, numai bărbaţi „doi pe doi”. Aşteptam, dar nimic nu se întâmpla. Zbor plăcut, nicio turbulenţă, stewarzii ne ofereau apă. Mă bag în seamă cu tânărul din dreapta mea, cerându-i o gumă de mestecat. Îl întreb dacă e jurnalist, îmi răspunde că e cu băieţii din brigadă în timp ce face un scurt gest din cap pentru a mi-i arăta. Îl întreb ce se va întâmpla, îmi răspunde că nu ştie nimic şi că oricum aşa e mai palpitant. Atenţie! Chiar dacă erau colegi, niciunul dintre ei nu ştia care era „băiatul bun”, căci „Șoimii” acţionează din umbră, poate chiar de pe scaunul de lângă tine, şi care era „teroristul”. De unde şi suspansul şi verosimilitatea situaţiei. Teatru, dar nu prea, cu alte cuvinte.

„Mi-au trecut pe la ureche mai multe gloanţe oarbe”

Deodată, haos! Aud împuşcături, cartuşele goale zburau în aer, zbieretele căptuşeau interiorul avionului. La câteva scaune distanţă, un individ apucase să „înjughie” trei persoane, pentru ca, apoi, un altul să sară, parcă din neant, şi să îl neutralizeze. La coada avionului, pe un alt „terorist” au sărit câţiva inşi şi l-au imobilizat. Ce a urmat, nu este greu de povestit, însă cum e vorba de tactici militare special gândite pentru siguranţa naţională, nu le voi aşterne aici. Mă voi rezuma însă la rocadele pe care „Șoimii” le-au făcut cu noi şi cu bagajele în avion, la faptul că ne-au „centralizat” la mijlocul aeronavei, în timp ce ei, cu pistoalele îndreptate spre noi şi urlând „mâinile pe scaunul din faţă, capul în pământ!”, au ocupat partea din faţă.

Toţi eram consideraţi suspecţi

După ce au restabilit ordinea, timp de aproximativ o oră ne-au păzit, avertizându-ne că orice mişcare bruscă va fi interpretată ca o ameninţare şi că vor acţiona în consecinţă. La aterizare, încă din aer am văzut prin hublou cum suntem aşteptaţi de o armată de oameni înarmaţi până-n dinţi, autospeciale de intervenţie şi ambulanţe. Exact ca-n filmele de acţiune în care sunt preluaţi ostatici. Odată cu aterizarea, echipele antitero de pe pistă au deschis uşile avionului şi, cu mitralierele îndreptate spre noi, urlau să nu ridicăm capul din pământ şi să ţinem mâinile pe scaune. Toţi eram consideraţi suspecţi. Rând pe rând, am fost scoşi din avion, în pas alert, cu mâinile la ceafă.

S-a intamplat in direct, la Realitatea TV! Rares Bogdan: Vor sa ma aresteze

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: EVZ Special

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI